Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θέλουμε την βοήθειά σας… – Του Βασίλη Παππά

0 1.076

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Η νέα σχολική χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία του covid-19, μας δημιουργεί ανησυχία, ερωτήματα, δισταγμό με ποιους τρόπους θα διαχειριστούμε την εκπαιδευτική καθημερινότητα, με ποιους τρόπους θα διδάξουμε τελικά τους μαθητές για να γευθούν τους καρπούς της γνώσης στο πρωτόγνωρο περιβάλλον που ζούμε.

Εσείς βομβαρδίζεστε από τα κανάλια των «ειδήσεων», ότι όλα είναι έτοιμα στο άνοιγμα των σχολείων. Οι καθαρίστριες στη θέση τους λέγει το Υπουργείο Εσωτερικών – χρειάζονται διπλάσιες , οι μάσκες θα δοθούν λέγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Δήμαρχος Τρικάλων)  – ήδη σημειώνονται παρατράγουδα, τμήματα που είναι ολιγομελή στη βάση του μέσου όρου είναι ασφυκτικά γεμάτα στις μεγαλουπόλεις (εμείς είμαστε τυχεροί) –  με το σταγονόμετρο οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ  βομβαρδιζόμενοι στο πόσο ανεύθυνοι είμαστε συνολικά και ατομικά ο καθένας.

Ταυτόχρονα βομβαρδίζεστε με τις γνώμες «ειδικών», οι οποίοι στο όνομα της δίλεπτης τηλεθέασης ισχυρίζονται τα πλέον απίθανα. Τι τσιπάκια σε μάσκες ανακαλύπτουν οι «επιστήμονες», τι ιούς εργαστηρίου αποκαλύπτονται από «ερευνητές», τι καταπάτηση του συντάγματος με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας  ανακαλύπτουν οι «συνταγματολόγοι».

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, υπερβάλλουμε εαυτούς, αγωνιούμε μαζί σας για τα παιδιά σας που είναι και δικά μας παιδιά, και προσπαθούμε ως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις σε προβλήματα που δεν γνωρίζουμε καν τη φύση τους. Και επειδή έχουμε πόλεμο, χρειάζεται να ενισχύσουμε τις πρώτες γραμμές άμυνας.

Συμβουλέψτε λοιπόν τα παιδιά σας να πλένουν συχνότατα και σχολαστικά τα χέρια τους. Δείξτε τους τη σωστή χρήση της μάσκας. Και στους αντιδρώντες θα έλεγα: «αν το παιδί σας είχε παιδική λευχαιμία και χρειαζόταν τη δωρεά μυελού των οστών, δεν θα την χρησιμοποιούσε/σατε όλοι και όλες επί μήνες σε εικοσιτετράωρη βάση»? Αντισηπτικό μαντηλάκι πάντοτε πάνω στο θρανίο, (έχουμε την πολυτέλεια οι μαθητές/τριες μας να κάθονται ανά ένας σε θρανίο στις πολυπληθείς τάξεις). Καθοδηγείστε τους με κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς  που θα τηρούν απαρέγκλιτα  στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στην παιδική χαρά. Δεν χρειάζεται το πρωί μαζί με το κολατσιό να αγκαλιάζουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, από μακριά θα τους χαίρονται πολλά περισσότερα χρόνια. Καταθέστε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ενδιαφέρουσες ιδέες και βοήθεια (την έχουμε ανάγκη) για να αποκρούσουμε τον εχθρό. Ενεργοποιείστε τα mails που έχετε! για να μπορούμε να επικοινωνούμε και να σας στέλνουμε υλικό (καθένας που έχει face, twitter κλπ έχει ηλεκτρονικό λογαριασμό αλληλογραφίας) ή αναζητείστε τα – επιτέλους – από τα παιδιά σας.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά επί δύο μήνες παραπαίαμε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Τώρα είμαστε «σοφότεροι» και θέλουμε να διδάξουμε παρ΄όλα τα προβλήματα που δεν έχει επιλύσει η πολιτεία. Εμείς είμαστε εδώ. Ελπίζουμε και εσείς προς όφελος της εκπαίδευσης των παιδιών .

ΥΓ. Σας παρακαλούμε μην διαδηλώνετε για μη χρήση μάσκας ή κατά της παγκόσμιας συνομωσίας που θέλει να την επιβάλλει. Αν θέλετε να βοηθήσετε την  παιδεία και τα παιδιά σας, κάντε το για περισσότερες καθαρίστριες στα σχολεία, κάντε το για 15 μαθητές στο τμήμα, κάντε το για την δωρεάν παροχή/δανεισμό  tablet  στα παιδιά σας! Διεκδικήστε τα αυτονόητα!

Καλή και ασφαλής νέα χρονιά

Βασίλειος Παππάς – εκπαιδευτικός  – Καλαμπάκα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.