Στον Αμάραντο Καλαμπάκας θα μείνουν οι συμμετέχοντες του 4ου Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στη Θεσσαλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος τον Μάιο του 2013.

0 283

Στη Θεσσαλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος τον Μάιο του 2013.

Στη Θεσσαλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος τον Μάιο του 2013. 

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε η ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με την οργανωτική επιτροπή του φόρουμ που αποτελείται από τους Κασιώρα Ευανθία, Κούκου Κατερίνα, Κουτσομάρκο Βασίλη, Θανάση Σαΐτη, αλλά και άλλους νέους του σωματείου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, που στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια νεαρών μελών του, προτίθεται να διοργανώσει την 4η Περιφερειακή συνδιάσκεψη με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη και σύνθημα «Αλλάζοντας τη Θεσσαλία-Αλλάζοντας την Ευρώπη» η οποία θα έχει και πανθεσσαλικό χαρακτήρα. Στα πλαίσια των εργασιών θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία θα συμμετέχουν νέοι από 36 χώρες.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να στηρίξει το εγχείρημα αυτό ώστε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο αυτό θέτοντάς το υπό την αιγίδα της διαθέτοντας μάλιστα και την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια η οποία ενθαρρύνει τη δημιουργική συμμετοχή και την εμπέδωση των δικαιωμάτων του πολίτη, ενόψει και της ανακήρυξης του 2013 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών». Οι νέοι άνθρωποι είναι φορείς νέων, καινοτόμων ιδεών, είναι το οξυγόνο της ζωής και προς αυτή την κατεύθυνση ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Εμείς πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, τους εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε ότι μέσα από το συνέδριο αυτό θα προκύψουν σημαντικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους, όσο και για την περιοχή μας γενικότερα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά τους τα παιδιά ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για την συνεργασία και υπογράμμισαν την καθοριστική του συμβολή στην υλοποίηση του συνεδρίου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σημείωσαν, στάθηκε από την αρχή αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια, καθώς δίχως τη στήριξη αυτή η πραγματοποίηση του 4ου Διεθνούς Φόρουμ θα ήταν αδύνατη.

Οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στη Λάρισα για δύο ημέρες όπου θα λάβουν χώρα η Ολομέλεια του συνεδρίου, η Τελετή Λήξης και μία βραδιά με καλλιτεχνικές παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες. Παράλληλα θα λειτουργήσει και κατασκήνωση στο Αμάραντο Καλαμπάκας οπου θα διαμένουν οι συμμετέχοντες του συνεδρίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος – European Youth Parliament Greece (Ε.Κ.Ν.Ε.- EYP Greece), είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο συγκροτήθηκε το 1992 με μόνιμη έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί τον επίσημο φορέα του Ε.Κ.Ν. στην Ελλάδα. Από το 1994, το Ε.Κ.Ν.Ε. διοργανώνει, με συνέπεια κάθε χρόνο, δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτες δράσεις των τελευταίων χρόνων αποτελούν επίσης οι 3 Περιφερειακές Σύνοδοι (Καβάλα 2008, Νάουσα 2010, Κέρκυρα 2012) που συγκέντρωσαν περισσότερους από 300 νέους από όλη την Ευρώπη, καθώς και η 66η Διεθνής Σύνοδος που φιλοξένησε τον Απρίλιο του 2011 η Αθήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr