Κωνσταντίνος Φαμίσης – Γιατί πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ

Ο Ελληνικός λαός οδεύει για δεύτερη φορά στις κάλπες, χωρίς κανένα από τα κόμματα να του εξηγεί την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και πώς η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση.

0 409

Ο Ελληνικός λαός οδεύει για δεύτερη φορά στις κάλπες, χωρίς κανένα από τα κόμματα να του εξηγεί την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και πώς η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση.

Ο Ελληνικός λαός οδεύει για δεύτερη φορά στις κάλπες, χωρίς κανένα από τα κόμματα να του εξηγεί την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και πώς η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση. 

Έτσι οι πολίτες παραμένουν ανενημέρωτοι και διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα με τα οποία ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δηλαδή της οργής του θυμού της απέχθειας , αλλά και της ελπίδας, προς τον πολιτικό κόσμο.

Απευθυνόμαστε στον κάθε Έλληνα πολίτη δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στον «Επενδυτή» και τον καλούμε να παραμερίσει το θυμό και την αγανάκτηση που αισθάνεται, να αξιολογήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και να στηρίξει με την ψήφο του τη νέα Εθνική στρατηγική, αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης. H οικονομική και η κοινωνική κρίση έχει μετατραπεί πλέον και σε πολιτική κρίση, δηλαδή έχει διαμορφωθεί το σκηνικό ενός πολιτικού αδιεξόδου. Η χώρα πραγματικά είναι ακυβέρνητη. Η περίοδος της πολιτικής αβεβαιότητας δυστυχώς παρατείνεται.. « Η χώρα μας οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία, με την παρουσία των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Λειβαδιά.

Χωρίς ασφαλή χρηματοδότηση η χώρα θα βρεθεί στο κενό, και οι πολίτες θα οδηγηθούν σε εξαθλίωση και εξάρτηση.

Παραθέτουμε παρακάτω τις νέες κυβερνητικές θέσεις για την ανάκαμψη της χώρας: Α) το πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στους αρχηγούς κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Β) Το νέο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότηση της χώρας ,δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2015. Γ) Τους όρους στήριξης μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου.

Α) Τα έξι κεντρικά σημεία αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλο στην τρόικα και ενέκριναν ο κ. Γιούνκερ, και οι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι . είναι:

1. Να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς υπαλλήλων και συντάξεις.

2. Να προστατευτεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.

3. Να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας, για την προώθηση των επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.

4. Να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, σε υποδομές.

5. Να εφαρμοσθούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011, για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

6. Να στηριχθούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Β) Το νέο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότηση της χώρας , δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2015, είναι:

1) Η εξασφάλιση της παράτασης χρόνου και η εξεύρεση των πόρων, ώστε η προσαρμογή να γίνει πιο ήπια πιο φιλική για τον πολίτη, για τα εισοδήματα του, πιο φιλική για την ανάπτυξη, χωρίς περαιτέρω θυσίες.

2) Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών-συντάξεων.

3) το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ , για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος, για άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα. Όπως στη Μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, στην προστασία του δημόσιου χρήματος και του εισοδήματος των μισθωτών-συνταξιούχων.

4) Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τους στόχους και τις δεσμεύσεις του ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όπως: Στην Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. Στην σταδιακή Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.

5) Το ΠΑΣΟΚ έχει προγράμματα ανάπτυξης για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και για το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Όπως: ( για την ρευστότητα , την επιστροφή ΦΠΑ και τον Τειρεσία ).

6) Το ΠΑΣΟΚ εχει ειδικό πρόγραμμα για τους Αγρότες. Όπως: ( το αγροτικό πετρέλαιο, την υπαγωγή των αγροτικών προϊόντων σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ , την δωρεά γόνιμη αγροτική γη στους νέους, κ.λ.π).

7). ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Για την αναγέννηση της πρωτογεννούς παραγωγής. (πλεονεκτήματα επιστροφής των νέων στην ύπαιθρο κ.λ.π). Για τις επενδύσεις, την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας.( την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, για την συμφωνία ρευστότητας των τραπεζών με το δημόσιο, τον μηχανισμό επιστροφής του ΦΠΑ, κ.λ.π ). Για την άμεση στήριξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ανέργων. Όπως: (η βοήθεια στο σπίτι,η κοινωνική παρέμβαση για άπορους και άστεγους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους δανειολήπτες. Θεσμικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακριβείας, κ.λ.π ).

Σήμερα δηλώνει ο κ. Βενιζέλος , που οι Ευρωπαϊκοί Πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει – ιδίως μετά την εκλογή του Φ. Ολάντ ως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας – η χώρα μας παραμένει σταθερή και ασφαλείς στην Ευρωζώνη.

Γ) Τους όρους στήριξης μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου. Ο κ. Βενιζέλος στις 3 Ιουνίου στην εφημερίδα «REAL NEWS» δήλωσε ότι πέρασε η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και των μονοκομματικών πλειοψηφιών. Ο κόσμος ζητάει συνεργασίες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα έχοντας απέναντή τους μισούς Έλληνες ή τα 2/3 των Ελλήνων. Στις 17 Ιουνίου, ο κόσμος πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση, που θα έχει εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης και θα απαντά στην αγωνία του κόσμου. Στις 18 Ιουνίου η κυβέρνηση που θα προκύψει, πρέπει να έχει μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση και μεγάλη στήριξη από τους πολίτες. Πρέπει να εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να έχει ένα πλαίσιο εθνικής διαπραγμάτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει ως συμπλήρωμα μιας παράταξης πλειοψηφίας, αλλά ως εγγυητής μιας Κυβέρνησης που θα υιοθετήσει και τους δικούς μας όρους εθνικής στρατηγικής που παραθέτουμε παραπάνω». Η ευθύνη όλων των κομμάτων είναι τεράστια , η ευθύνη του πολίτη είναι ιστορική.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή για τον σχηματισμό νέας πολυκομματικής Κυβέρνησης. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει, ισχυρό ΠΑΣΟΚ εγγυητή της διακυβέρνησης.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει, ανασυγκρότηση της παράταξης.

Οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν ότι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί προσπαθεί παλεύει και αγωνίζεται, παρά τα λάθη του παρελθόντος, για ένα ισχυρό κράτος, μια δίκαιη κοινωνία, μια ισχυρή Ελλάδα .

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr