Φροντιστήριο Αγγλικών Welcome to Knowledge – Ένα ταξίδι στις γνώσεις

0 7.908

Στο φροντιστήριο Αγγλικών Welcome το “καλωσόρισμα” στη γνώση ξεκινά με τις junior τάξεις.

Στα μικρά επίπεδα το παιχνίδι, το τραγούδι, η αλληλεπίδραση τα ερεθίσματα είναι ουσιαστικής σημασίας για τη μάθηση.

Έτσι κι εμείς συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα σπουδών μας εκτός από την όραση και την ακοή, την αφή και την κίνηση για να δώσουμε νόημα σε ό, τι μαθαίνουμε.

Στις senior τάξεις και όχι μόνο έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη των μαθητών να εκφράζονται προφορικά στην Αγγλική και να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές τους, συνεχίσαμε και φέτος για τρίτη χρονιά το “Speaking lab” ( εργαστήρι προφορικού λόγου ).

Με βάση το λεξιλόγιο το οποίο ήδη γνωρίζουν οι μαθητές, διαμορφώνουμε υλικό συζήτησης κατάλληλο για το επίπεδο των μαθητών.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα των pre-lower, Lower και Proficiency είχαν ακόμα την ευκαιρία να βιώσουν την πλούσια μαθησιακή εμπειρία του project “Your Thougts on Greece”!

Για τρίτη χρονιά φέτος το φροντιστήριό μας που πρώτο έφερε τη δράση στην περιοχή πραγματοποίησε την πανελλήνια δράση “Your thoughts on Greece” μέσα από την οποία οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους, μιλώντας με τουρίστες στους βράχους των Μετεώρων και να συζητήσουν μαζί τους τις σκέψεις τους για την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν ξανά τον Οκτώβριο τα παιδιά βίωσαν τη μάθηση στην πράξη και συνειδητοποίησαν την αξία του να χρησιμοποιούν μια γλώσσα, έξω και πέρα από τα βιβλία και την τάξη, για να μπορούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους όλων των χωρών και των πολιτισμών.

Μιλώντας για βιωματική μάθηση όμως, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ευκαιρία που είχαν οι μαθητές των τάξεων Lower και Proficiency να μιλήσουν ζωντανά μέσω Skype με Αμερικανούς επιστήμονες αφού το Νοέμβριο συμμετείχαμε στο διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο Microsoft Global Learning Connection.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου συνδεθήκαμε με εκπροσώπους της Microsoft Office οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τις συνθήκες και το αντικείμενο εργασίας τους, το λογισμικό που αναπτύσσουν και τα νέα προγράμματα που προωθεί η εταιρία τους.

Την επόμενη μέρα συνδεθήκαμε με την υπεύθυνη του Thomas Jefferson’s Monticello, του σπιτιού ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους των Η.Π.Α, του Thomas Jefferson που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το καθεστώς της δουλείας και τη συμβολή του Thomas Jefferson στην κατάργησή του.

Πέρα όμως από την ίδια τη γνώση, μεγάλη έμφαση δίνουμε στην εξοικείωση των παιδιών με την κουλτούρα και τα έθιμα των Αγγλόφωνων χωρών. Φροντίζουμε να διακοσμούμε τον χώρο μας ανάλογα με τις γνωστότερες γιορτές των χωρών αυτών και να προβάλλουμε κομμάτια της ιστορίας συνήθειες και παραδόσεις της Αγγλίας της Ιρλανδίας της Αυστραλίας της Αμερικής. Εξίσου σημαντική, όμως, θεωρούμε την ανάγκη των μαθητών να ξεκουραστούν και να δεθούν με τους συμμαθητές τους. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε Χριστουγεννιάτικες γιορτές, κατασκευές αφηγήσεις ιστοριών και προβολές ταινιών στο χώρο μας.

Οι δραστηριότητές μας όμως δε σταματούν στον χώρο του φροντιστηρίου αφού πολύτιμο ρόλο στην αγάπη μας για συνεχή πρόοδο και βελτίωση των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παίζει η διαρκής μας επιμόρφωση μέσα από σεμινάρια, webinar και ημερίδες. Φροντίζουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία επιδιώκοντας να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Κι αν η φετινή χρονιά διακόπηκε απότομα τον Μάρτιο, δεν πτοηθήκαμε κι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση.

Ξεκινήσαμε διαδικτυακά μαθήματα από την πρώτη κιόλας μέρα με τα τμήματα των εξετάσεων ενώ στη συνέχεια στείλαμε επαναληπτικό υλικό και κάναμε χρήση ψηφιακής πλατφόρμας για να διατηρήσουμε τους μικρούς μαθητές σε επαφή με τη γλώσσα στο διάστημα της απουσίας τους.

Όταν τα διαδικτυακά μαθήματα έγιναν μονόδρομος, φροντίσαμε να κρατήσουμε το πρόγραμμά μας ακέραιο και να μεταφέρουμε όλες τις τάξεις μας online. Κι όσο μας το επέτρεψε η ύλη και ο χρόνος μας βρήκαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε το μάθημά μας έστω και από απόσταση.

Με κίνητρο την απεριόριστη αγάπη που τρέφουμε για τα παιδιά αλλά και τη δουλειά μας, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο για την εκπαίδευσή τους.

Καινοτομούμε για να κάνουμε την εκμάθηση των Αγγλικών, παιχνίδι, χαρά, δημιουργία. Don’t just speak English, feel it!

Εγγραφές από 24 Αυγούστου 11 – 1 και 6 – 8

Έναρξη μαθημάτων για όλα τα επίπεδα 1 Σεπτεμβρίου

Έναρξη τμημάτων A junior 14 Σεπτεμβρίου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr