80.000 μετανάστες θέλει να «επιστρέψει» η Γερμανία στην Ελλάδα

0 473

Τριγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει η απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς όπως όλα δείχνουν η Γερμανία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, με την κίνηση αυτή ενδεχομένως να επιχειρήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Η Ελλάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τη μετατροπή του μεταναστευτικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Γερμανία, σε ελληνικό ζήτημα, με την επιστροφή χιλιάδων μεταναστών στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστου στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το Βερολίνο θέλει να «επαναπατρίσει» στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τρίτων χωρών, που πέρασαν στην Ελλάδα είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία. Ο αριθμός των μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Το Βερολίνο με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της Ακροδεξιάς στη Γερμανία, μετατοπίζοντας όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς για ποιο λόγο ο επαναπατρισμός δεν γίνεται στη χώρα καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη σύνοδο κορυφής και να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τρόπο ωμό, ότι δεν μπορεί «από τη μια μεριά η Γερμανία να τους τάζει επιδόματα» για να τους χρησιμοποιήσει «ως φθηνά εργατικά χέρια» και από την άλλη να «χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως μια γιγάντια αποθήκη ψυχών».

Σκέψεις για επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Η Αθήνα καλείται να πάρει μέτρα. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του σχεδίου προστασίας των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ενώ σημειώνεται πως ο φράχτης βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς απομένουν μόλις 4 χλμ ώστε να ολοκληρωθεί ο φράχτης. Η Ελλάδα, μάλιστα, δεν αποκλείεται να απευθυνθεί στην Ε.Ε. ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση για την επέκταση του φράχτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία.

Η απόφαση για αυξημένα μέτρα στα χερσαία σύνορα ελήφθη λόγω της αυξημένης μεταναστατευτικής πίεσης στον Έβρο, αλλά και ώστε η χώρα μας να στείλει μήνυμα ετοιμότητας και επαγρύπνησης, την ώρα που η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει τους ελέγχους στα δικά της εξωτερικά σύνορα. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε τη Δευτέρα (16.9.2024) στις Καστανιές του Έβρου, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως θα αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου κατά περίπου 20%. Την ίδια ώρα θα προσληφθούν 150 συνοριοφύλακες, οι 100 θα διατεθούν στο νομό Ροδόπης και οι 50 στο νομό Καβάλας.

Πηγή: newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr