6th Rocking Under the Rocks Green Festival

Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Καλαμπάκας κάτω από τους μοναδικούς παγκοσμίως, βράχους των Μετεώρων στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.

0 298

Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Καλαμπάκας κάτω από τους μοναδικούς παγκοσμίως, βράχους των Μετεώρων στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.

6th Rocking Under the Rocks Green Festival Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Καλαμπάκας κάτω από τους μοναδικούς παγκοσμίως, βράχους των Μετεώρων στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Καλαμπάκας. Για 6η χρονιά το Φεστιβάλ απλώνει τα χρώματά του στα Μετέωρα. Φέτος το πράσινο χρώμα είναι πιο έντονο. Το Rocking Under the Rocks Green Festival συνεργάζεται με κορυφαίους περιβαλλοντικούς φορείς και στηρίζει τον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον και για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από θεματικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμά του.

Το Φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία πραγματοποιείται αφιλοκερδώς και αποτελεί προσφορά προς την κοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει δωρεάν σε ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου. To Φεστιβάλ πραγματοποιείται τα πέντε τελευταία χρόνια με την συμμετοχή κάθε χρόνο τουλάχιστον 2.500 θεατών, έχοντας καθιερωθεί στη συνείδησή του κοινού σαν το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για τους νέους της ευρύτερης περιοχής.

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού φέτος αλλάζει μορφή, αναβαθμίζεται και γίνεται μεγαλύτερο, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού, έχοντας σαν στόχο να συγκεντρώσει καθημερινά πάνω από 4.000 θεατές. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η συμμετοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φοιτητών Φυσικής στην διοργάνωσή και χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, εντάσσοντάς το στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαία, Περιβάλλον, Πολιτισμός. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στην όλη διοργάνωση και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ από κάθε άποψη. Κι αυτό διότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Φοιτητών Φυσικής είναι ένας από τους σημαντικότερους και πολυπληθέστερους επιστημονικούς και ερευνητικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Το επιστημονικό, πολιτιστικό και ερευνητικό έργο της Ομοσπονδίας είναι πολύ σημαντικό με διεθνείς προεκτάσεις και παγκόσμια αναγνώριση καθώς συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους οργανισμούς στον κόσμο. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερη καθώς για την περίοδο 2008 – 2009 την Προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει αναλάβει η Ελλάδα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την θέση της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα. Στη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, η Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία στην όλη διοργάνωση και με την άρτια τεχνική υποστήριξη της Rapsody Productions. Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού. Και αυτό διότι θα συνδυάζει την τέχνη και τη μουσική με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ροκ μουσικής ελληνικής και ξένης. Το φεστιβάλ έχει σαν στόχο την προβολή ερασιτεχνικών συγκροτημάτων και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, δίνοντας τους τη δυνατότητα, κάτω από πραγματικές συνθήκες και με την υποστήριξή τους με επαγγελματικό εξοπλισμό, να δείξουν την δουλειά τους στο ευρύ κοινό. Επιπλέον μέσα από την συνεργασία με διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και την τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φοιτητών Φυσικής στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ περίπτερα ενημέρωσης αλλά και εκθέσεις με περιβαλλοντικά θέματα και διάφορες προβολές θα ενημερώσουν το κοινό και θα το προτρέψουν να ενεργοποιηθεί με προσανατολισμό την διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής πραγματικότητας.

Κορυφαία στιγμή κάθε βραδιάς θα αποτελεί η εμφάνιση καλλιτεχνών και συγκροτημάτων πανελλήνιας εμβέλειας οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα προσδώσουν ιδιαίτερη λάμψη στο φεστιβάλ. Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ αποτελεί η Τελετή Έναρξης κατά την οποία θα λάβει χώρα ένα εντυπωσιακό light – laser show με θεματολογία που θα παντρεύει την τέχνη με το περιβάλλον και το μοναδικό γεωφυσικό φαινόμενο των Μετεώρων.

Επιπλέον θα παρουσιαστούν όλα τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ και θα βραβευτούν προσωπικότητες της πολιτικής ζωής και του πνεύματος για την προσφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό. Η Τελετή Έναρξης θα ολοκληρωθεί με Συναυλία καλλιτεχνών πανελλήνιας εμβέλειας που θα κορυφώσει την φαντασμαγορική βραδιά.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στην περιοχή των Μετεώρων είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελούν παγκόσμιο γεωφυσικό φαινόμενο και επομένως περιοχή με έντονο περιβαλλοντικό συμβολισμό και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά και πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας με 2.000.000 επισκέπτες τον χρόνο. Παράλληλα η πραγματοποίηση του γεγονότος στην επαρχία συμβάλει στην προσπάθεια για υποστήριξη και ανάπτυξη της περιφέρειας και ενεργή συμμετοχή της στις εξελίξεις.

Τέλος φιλοδοξεί να υποστηρίξει τον τουριστικό τομέα που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας στο μέσο μάλιστα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και να προάγει τον πολιτισμό εστιάζοντας το ενδιαφέρον του κοινού για λίγες μέρες στην Καλαμπάκα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.