Τρίκαλα – Κωνσταντινούπολη – Τρίκαλα με ποδήλατο

Ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, θα ξεκινήσει απο τα Τρίκαλα στις 18 Ιουνίου και θα διανύσει την απόσταση Τρίκαλα – Κων/πολη – Τρίκαλα, χωρίς στάση. Απόσταση… 1660χλμ. Εκτιμώμενος χρόνος… 55 ώρες και 46 λεπτά.

0 540

Ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, θα ξεκινήσει απο τα Τρίκαλα στις 18 Ιουνίου και θα διανύσει την απόσταση Τρίκαλα – Κων/πολη – Τρίκαλα, χωρίς στάση. Απόσταση… 1660χλμ. Εκτιμώμενος χρόνος… 55 ώρες και 46 λεπτά.

Ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, θα ξεκινήσει απο τα Τρίκαλα στις 18 Ιουνίου και θα διανύσει την απόσταση Τρίκαλα – Κων/πολη – Τρίκαλα, χωρίς στάση. Απόσταση… 1660χλμ. Εκτιμώμενος χρόνος… 55 ώρες και 46 λεπτά.

Ο παλαίμαχος ποδηλάτης της ΑΕΚ και επι σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδας πάνω στο ποδήλατό του, θα διανύσει 1.660 χλμ, δοκιμάζοντας τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού.

Για τους περισσότερους το ποδήλατο είναι ένα απλό μέσο μετακίνησης ενώ για κάποιους άλλους θεωρείται μέσο έκφρασης.
Για τον παλαίμαχο ποδηλάτη της ΑΕΚ και επι σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας, Μεσογειονίκη Βαλκανιονίκη, και Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τα χρώματα της Πυροσβεστικής Στέλιο Βάσκο το ποδήλατο εκφράζει τα πιστεύω του και τις αξίες μιας ολόκληρης ζωής.

Το 2006 ο Στέλιος Βάσκος ήταν ο άνθρωπος που είχε διανύσει την απόσταση Τρίκαλα – Αθήνα – Τρίκαλα χωρίς στάση ενώ για ακόμη μια φορά θα προσπαθήσει να εκπλήξει τους πάντες διανύοντας με το ποδήλατο του την διαδρομή Τρίκαλα – Κων/πολη – Τρίκαλα χωρίς στάση.
Η προσπάθεια του έχει κοινωνικό σκοπό και συγκεκριμένα την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας, κυρίως προς τα άπορα ανήλικα παιδιά της Αφρικής. Η προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί με την άδεια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η μοναδικότητα του εγχειρήματος θα υποστηρίζεται απο τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα". Τοπικούς Φορείς, Δήμους, Αθλητικά Σωματεία Τρίκκη και Ασκληπιός ενώ με την έλευση του αθλητή στην Κων/πολη θα επιδιωχθεί και επίσκεψη στο Πατριαρχείο όπου θα λάβει και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, για να τονωθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι για τον Στέλιο, πνεύμα και σώμα, σε αρμονική συνεργασία και πρόθυμα είναι και ικανά για να επιτύχουν αυτό που σε πολλούς φαίνεται ακατόρθωτο.

Ο εξοπλισμός και η φανέλα του αθλητή στην οποία θα αναγράφονται όλοι οι χορηγοί θα διατεθούν στο αθλητικό μουσείο Τρικάλων όπου και θα εκτίθενται.
Η εκκίνηση του άθλου θα δοθεί στις 18 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη στο Δημαρχείο Τρικάλων στις 12:00 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και με πιθανή ώρα άφιξης στις 21:00

Λίγα λόγια για τον τρικαλινό υπεραθλητή

Ο Στέλιος Βάσκος γεννήθηκε στις Καρυές Τρικάλων, είναι πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα της Α.Ε.Κ καθώς και επί σειρά ετών Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της Πυροσβεστικής και βασικό στέλεχος στην εθνική ομάδα ποδηλασίας από το 1972 έως και το 1988.

Το ερέθισμα να ασχοληθεί με την αγωνιστική ποδηλασία το είχε από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα το 1967 βλέποντας τυχαία έναν λαϊκό ποδηλατικό αγώνα στα Τρίκαλα με την επωνυμία "Χατζηπέτρια". Δυστυχώς εκείνη την εποχή στα Τρίκαλα δεν υπήρχε σύλλογος που να ασχολείται με την αγωνιστική ποδηλασία και γι’ αυτό το λόγο πήρε την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα, όχι όμως με κάποιο μεταφορικό μέσο αλλά με το ποδήλατο του το οποίο δεν ήταν καν αγωνιστικό αλλά… ένα διπλοσκέλετο βαρύ και ασήκωτο.

Το ταξίδι προς το όνειρο του μικρού τότε Στέλιου διήρκησε μιάμιση μέρα; Αφότου έφτασε στην Αθήνα και μετά, η προσπάθεια και η υπομονή για να διακριθεί σαν αθλητής ήταν τεράστια και έτσι κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ προσφέροντας πολλά στην Εθνική ομάδα, στην Α.Ε.Κ καθώς και στα Τρίκαλα την ιδιαίτερη πατρίδα του που τόσο αγάπησε.

Με την εθνική ομάδα συμμετείχε με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του στα εξής κράτη: Ιταλία – Γαλλία – Ελβετία – Γερμανία – Ολλανδία – Σουηδία – Τσεχία – Σλοβακία – Λουξεμβούργο -Βουλγαρία – Ρουμανία – Γιουγκοσλαβία – Αυστρία – Ουγγαρία – Τουρκία – Αλγέρι – Μαρόκο – Αίγυπτο-Αμερική και Μεξικό.
Το 1980 ο Στέλιος Βάσκος και ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του ήρθε στα Τρίκαλα και ίδρυσε επίσημα την αγωνιστική ποδηλασία με μεγάλες επιτυχίες και προσέφερε τα μέγιστα για την πόλη του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr