6th Rocking under the Rocks Green Festival

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Μετά από μήνες εντατικών προετοιμασιών, ανοίγει απόψε η αυλαία του 6th Rocking under the Rocks Green Festival, του πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού για την Καλαμπάκα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

0 285

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Μετά από μήνες εντατικών προετοιμασιών, ανοίγει απόψε η αυλαία του 6th Rocking under the Rocks Green Festival, του πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού για την Καλαμπάκα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Μετά από μήνες εντατικών προετοιμασιών, ανοίγει απόψε η αυλαία του 6th Rocking under the Rocks Green Festival, του πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού για την Καλαμπάκα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η τέχνη και ο πολιτισμός παντρεύονται με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στηρίζοντας τον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον και για έναν καλύτερο κόσμο.

Φέτος το Φεστιβάλ αρχίζει με μεγάλες προσδοκίες, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο σε όλους τους τομείς, αποτελεί πλέον μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, πανελλήνιας εμβέλειας.

Το 6th Rocking under the Rocks Green Festival θα ανοίξει απόψε τις πόρτες του στο κοινό στις 20.30 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας και οι διοργανωτές υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μια μουσική πανδαισία, με καινοτόμα  για την περιοχή χαρακτηριστικά, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της αποψινής βραδιάς είναι η πραγματοποίηση ενός εντυπωσιακού lightlaser show κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης με θεματολογία που θα παντρεύει την τέχνη και τον πολιτισμό με το περιβάλλον. Εικόνα, φως και ήχος συνδυασμένα ιδανικά μεταξύ τους θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, καθηλώνοντας το κοινό.

 

Αναμφισβήτητα η βραδιά θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση μιας μοναδικής μουσικής παράστασης των πολύ γνωστών καλλιτεχνών Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Δημήτρη Σταρόβα τους οποίους θα συνοδεύουν ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζήνα Αρβανιτίδη. Μια παράσταση που θα γοητεύσει το κοινό και σίγουρα θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ προσδίδοντάς του ιδιαίτερη λάμψη.

Τις επόμενες δύο μέρες το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί με την παρουσίαση εξίσου σημαντικών καλλιτεχνών όπως είναι οι Blues Wire και οι Locomondo.

Επιπλέον, η συμμετοχή  μετά από επιλογή 12 ταλαντούχων ερασιτεχνικών, νεανικών συγκροτημάτων θα αναδείξει μια άλλη πλευρά του φεστιβάλ υποστηρίζοντας τους νέους ανθρώπους οι οποίοι με το κέφι, τη ζωντάνια και το ταλέντο τους θα ξεσηκώσουν το κοινό κάνοντάς το να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής τους.

Παράλληλα με το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα εκτυλίσσετε και το Περιβαλλοντικό του Πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ περίπτερα ενημέρωσης, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με περιβαλλοντικά θέματα θα ενημερώσουν το κοινό και θα το προτρέψουν να ενεργοποιηθεί με προσανατολισμό την διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής πραγματικότητας.

Βασικό στοιχείο της όλης προσπάθειας είναι η διαδραστικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει με απλό και καθημερινό τρόπο διάφορα περιβαλλοντικά θέματα και να προβληματιστεί πάνω σε αυτά. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του περιβαλλοντικού προγράμματος είναι η συμμετοχή του Δικτύου Μεσόγειος SOS, το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την επιστημονική υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος.

Να θυμίσουμε ότι, το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Καλαμπάκας κάτω από τους μοναδικούς παγκοσμίως, βράχους των Μετεώρων στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.

Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η συμμετοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φοιτητών Φυσικής στην διοργάνωσή και χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, εντάσσοντάς το στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαία, Περιβάλλον, Πολιτισμός. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στην όλη διοργάνωση και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ από κάθε άποψη.

Στη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, η Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία στην όλη διοργάνωση η οποία τελεί υπό την άρτια τεχνική υποστήριξη της Rapsody Productions.

Τέλος το Φεστιβάλ υποστηρίζουν ενεργά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, γεγονός μεγάλης σημασίας που διασφαλίζει το κύρος και την αίγλη του Φεστιβάλ.

Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού. Και αυτό διότι θα συνδυάζει την τέχνη και τη μουσική με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ροκ μουσικής ελληνικής και ξένης. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια διοργάνωση μοναδική για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής η οποία θα ενθουσιάσει το κοινό δίνοντάς του τη δυνατότητα να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Πιο αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:

 

      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

20:30     ΕΝΑΡΞΗ

Συγκρότημα CAUTION

Συγκρότημα MEDOYSSA

Συγκρότημα PRIMA VISTA

 

22:15     ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Lightlaser Show

Χαιρετισμοί Επισήμων

 

Highlight Μουσική Παράσταση με τους:

ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΡΟΒΑ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΖΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30     ΕΝΑΡΞΗ

Συγκρότημα «ΨΑΡΙ-ΝΤΟΥΦΕΚΟ»

Συγκρότημα ΠΑΛΣΑΡ

Συγκρότημα CYANIDE4

Συγκρότημα INSIDEAD

 

Highlight Event

Συναυλία Συγκροτήματος BLUES WIRE

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30     ΕΝΑΡΞΗ

Συγκρότημα SYMBOLIC INFERNO

Συγκρότημα PURE INSTINCT

Συγκρότημα TOM & JERRY

Συγκρότημα BLACK LEGS

Συγκρότημα DAKRYA

 

Highlight Event

Συναυλία Συγκροτήματος LOCOMONDO

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr