6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ  ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» Α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών  (Βισμπάντεν,Ελβετία, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Κολωνία, Σβάινφουρτ και Γκύτερσλο ) διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο στις 16 και17 Απριλίου 2010.

0 225

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ  ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» Α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών  (Βισμπάντεν,Ελβετία, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Κολωνία, Σβάινφουρτ και Γκύτερσλο ) διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο στις 16 και17 Απριλίου 2010. Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ  ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» Α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών  (Βισμπάντεν,Ελβετία, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Κολωνία, Σβάινφουρτ και Γκύτερσλο ) διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο στις 16 και17 Απριλίου 2010.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν τα 35 χρόνια απο την ίδρυση του Θεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου, όπως τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Θεσσαλικού Συλλόγου Ελβετίας και τα 15 χρόνια από την ίδρυση του θεσσαλικού Συλλόγου Βισμπάντεν.Πρόκειται για ένα μεγάλο τρικούβερτο Θεσσαλικό παραδοσιακό πολιτιστικό γεγονός και θα είναι ειδικά αφιερωμένο στους Θεσσαλούς καλλιτέχνες.

  • Παρασκευή 16Απριλίου 2010 – Θεσσαλοί Καλλιτέχνες Αίθουσα τηςΕνορίας Αγίων Πάντων, Ungererstraße 187, 80805 München Το πολιτιστικό διήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 και ώρα19:00 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στό έργοτου Θεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου. Στην ίδια εκδήλωση θα παρευθρεθουν και θατιμηθούν γνωστοί Θεσσαλοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στους επτά χώρους τηςτέχνης: Θέατρο, Λογοτεχνία, Μουσική, Εικαστικά, Χορός, Φωτογραφία και Κινηματογράφο.
  • Σάββατο 17 Απριλίου2010 – 6ο Φεστιβάλο Θεσσαλών Ευρώπης Αίθουσα Faganahalle, Georg -Zech – Allee 50, 80995 München Το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 (Είσοδος 18:00 / Έναρξη προγράμματος 19:00) θαακολουθήσει το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης όπου οι Σύλλογοι-Μέλητης Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούςχορούς και όχι μόνο. Στόχος του 6ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) ησύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα ηγνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, τομέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας τωνΘεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δ) η ανάδειξη Θεσσαλών Καλλιτεχνώνκαι ε) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος Διαμαντής Γκίκας – Ο Γραμματέας Α’ Κίτσιος Ιωάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.