6ήμερη εκδρομή πολιτιστικού συλλόγου «Μετέωρα», στο Ναύπλιο, Λεωνίδιο, Σπάρτη, Σπήλαιο Διρού, Καλαμάτα

0 1.067

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Μετέωρα» προσκαλεί τα μέλη του και τους φίλους του να συμμετάσχουν σε μία όμορφη εκδρομή στην ανατολική Πελοπόννησο. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 28 Αυγούστου 2022 και το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 260 Ευρώ. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουλίου:

  • ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο με την Βέφα Αρσένη-Βαφειάδου: 6907180229 ή τον Γρηγόρη Δερεκενάρη:  6977751351

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αναχώρηση από το σημείο του ραντεβού μας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκδρομή μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεμούδιασμα θα κάνουμε την πρώτη μας ολιγόλεπτη επίσκεψη στον Ισθμό της Κορίνθου. Επόμενος προορισμός μας μετά από διαδρομή 1 ώρα περίπου το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο για να κατευθυνθούμε στο Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην πολη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Πόρτο Χέλι. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Επιβίβαση στο καραβάκι της γραμμής για επισκεφτούμε το νησί των Σπετσών. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο καθώς και για μεσημεριανό φαγητό στο νησί. Το απογευματάκι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για να καταλήξουμε στην πόλη του Ναυπλίου. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τα νοτιότερα της Πελοποννήσου με προορισμό την πολη της Σπάρτης. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου με τον χαρακτηριστικό κόκκινο βράχο την μονή Ελώνης και το χωριό Κοσμάς το οποίο είναι χτισμένο στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.127 μέτρων, ανάμεσα σε δάση από έλατα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Το απογευματάκι θα αφιχθούμε στην πόλη της Σπάρτης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τα σπήλαια Διρού. Το Σπήλαια Βλυχάδα Διρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία, κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα. Με το πέρας της επίσκεψης μας θα κατευθυνθούμε προς το Γύθειο. Το Γύθειο είναι ιστορική κωμόπολη και λιμάνι που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, δυτικά του μυχού του Λακωνικού κόλπου. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό και περιήγηση. Παίρνουμε τον δρόμος της επιστροφής για να καταλήξουμε στην Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την πολη της Καλαμάτας. Η μετάβαση μας εκεί θα πραγματοποιηθεί από την παλιά οδό,  μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσω Ταΰγετου. Η διαδρομή που ενώνει τη Σπάρτη με την Καλαμάτα μέσω του Ταΰγετου θεωρείται από τις πιο όμορφες της Ελλάδας. Λίγο περισσότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο, μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα, σε απόκρημνους βράχους και βρύσες με τρεχούμενο νερό. Ξεκινώντας από τα πεδινά, ο δρόμος φτάνει σε υψόμετρο 1.300 μ., από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την πανοραμική θέα. Άφιξη στην Καλαμάτα και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πολη της Σπάρτης από την νέα εθνική οδό. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Πρωινό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και αναχώρηση για την πολη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βραδάκι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr