6η Enduromania – Έγραψε την δική της ιστορία

Με τον καιρό σύμμαχο το Σάββατο και την Κυριακή, σε ένα τοπίο φανταστικό ,στην Καστανιά Καλαμπάκας , με τις κορυφές των βουνών να γίνονται τόσο προσιτές όσο ποτέ, περάσαμε ένα απίθανο 3ήμερο 13-14-15 Σεπτέμβρη.

0 220

Με τον καιρό σύμμαχο το Σάββατο και την Κυριακή, σε ένα τοπίο φανταστικό ,στην Καστανιά Καλαμπάκας , με τις κορυφές των βουνών να γίνονται τόσο προσιτές όσο ποτέ, περάσαμε ένα απίθανο 3ήμερο 13-14-15 Σεπτέμβρη.

Με τον καιρό σύμμαχο το Σάββατο και την Κυριακή, σε ένα τοπίο φανταστικό ,στην Καστανιά Καλαμπάκας , με τις κορυφές των βουνών να γίνονται τόσο προσιτές όσο ποτέ, περάσαμε ένα απίθανο 3ήμερο 13-14-15 Σεπτέμβρη.

Η Enduromania 2013 (6η χρονιά ) πέρασε στο παρελθόν ,αφήνοντας αναμνήσεις και εμπειρίες ,για τον καθένα που συμμετείχε σίγουρα διαφορετικές. Ελπίζουμε για τους περισσότερους καλές και ευχάριστες.

Στα μέρη που αγαπήσαμε και περάσαμε ώρες , ημέρες , μήνες ,πολλές φορές και νύχτες , μέσα σε μονοπάτια και ρέματα αδιάβατα μέχρι πριν, ψάξαμε τον καλύτερο συνδυασμό για μια διαδρομή εντούρο που θα μπορούσε να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη ,αλλά και τον χομπίστα.

Είναι δύσκολο να εκφράσεις το συναίσθημα , να περιγράψεις την κούραση των τόσων ημερών προετοιμασίας ,αλλά και το στρες βλέποντας την Πέμπτη να ανοίγουν οι ουρανοί και εκεί που είχε 2 μήνες να βρέξει ξαφνικά να έρχονται τα πάνω κάτω! Είναι πρωτόγνωρο να βλέπεις τις συμμετοχές να αυξάνονται μέρα με την ημέρα και εκεί που υπολόγιζες 170 αναβάτες ,να καταφτάνουν πάνω από 300!!!

Χωρίς δικαιολογίες και περιττά λόγια ,αυτό που ζήσαμε ,από την πλευρά μας ήταν μοναδικό. Φτάσαμε στα όριά μας και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Σε εποχές δύσκολες και με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο ,εξαντλήσαμε τα Σαββατοκύριακα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού ,για να μπορέσουμε να φτιάξουμε διαδρομές αντάξιες όλων όσων βρέθηκαν εκεί.

enduromania 2013 1038

Ελπίζουμε πως τα καταφέραμε!

Από την παρέα που εμείς ονομάζουμε EnduromaniaTeam (Χρήστος Καραγγέλης, Βασίλης Γ. Τσιάμης , Γιώργος Παπατζιμόπουλος , Διονύσης Κορκός) που ήταν και η οργανωτική επιτροπή της Enduromania 2013 του Μ.Α.Σ.Κ. , ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλους εσάς που ήσασταν εκεί και μας τιμήσατε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Ο Μοτοσυκλετιστικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμπάκας , ο Μ.Α.Σ.Καλαμπάκας και τα μέλη του ήταν παρόν όλες τις μέρες και βοήθησαν στο να κυλήσουν όλα φυσιολογικά. Ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου συλλόγου ,στην αναμονή της φιλοξενίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro τον Μάιο του 2014 ,στα γνώριμα μέρη της Καλαμπάκας. Ο σύλλογος μπορεί να είναι νέος ,αλλά αποτελείτε από τους ίδιους ανθρώπους που το 2011 στο WECτης Καλαμπάκας ,έδωσαν τον εαυτό τους για να βραβευτεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία FIM ως ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς.

enduromania 100 2232

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους:

GiovanniSala για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί και να οδηγήσει ανάμεσά μας, δείχνοντάς μας τον τρόπο του να χαίρεσαι το Enduro!

Το Σαλέ CasaDiCalo και συγκεκριμένα στον Μάκη (έφτιαξε την γέφυρα μόνος!!!) και Κώστα Παπαγιάννη ,που στους τόσους μήνες προετοιμασίας ,ήταν εκεί σε ότι χρειαστήκαμε και την κα. Σούλα που μας έφτιαχνε τα ωραία φαγητά για να παίρνουμε δυνάμεις.

Την Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού , τους Σαμαρείτες που βρέθηκαν και τις 2 ημέρες της βόλτας εκεί στα βουνά.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας που βρέθηκε εκεί για υποστήριξη και ευτυχώς ούτε αυτή χρειάστηκε.

Τον Γιατρό κ. Ευθύμιο Ζιανό για τις δωρεάν υπηρεσίες του και την υποστήριξή του!
Όλους τους κριτές και τα άτομα της γραμματείας που ήταν στη διαδρομή και σε πολλά σημεία βοηθούσαν τους αναβάτες.

enduromania DSC 1558sm

Τον Μ.Ε. Σύλλογο Καστανιάς.

Tους οδηγούς των οχημάτων υποστήριξης ,που ήταν εκεί για τυχόν προβλήματα.

Τον Μπούλη που μας προσέφερε τα νερά και ήταν ”σκούπα” τις 2 ημέρες της βόλτας.

Τους ανθρώπους που είχαν τα φορτηγά για τον ανεφοδιασμό.

Τον Νίκο Μπαμπούκα που ξεφόρτωσε τα έπιπλα και φόρτωσε βενζίνες και μηχανάκια.

Τον Βασίλη Σ. Τσιάμη που άφησε το κρεοπωλείο του, πήρε το φορτηγό του στην Αγ. Παρασκευή και μοίρασε σουβλάκια που έψηνε εκείνη την ώρα ,στους αναβάτες με τον φίλο του Δημήτρη.

Τον Μιχάλη Δημητρίου (Τεχνομότο) που μετέφερε τις βενζίνες στον ανεφοδιασμό και τον Αλέκο Δημητρίου (Τεχνομότο) ,που εκτός από σκούπα ,έφτιαξε και κάνα 2 μηχανάκια στο ενδιάμεσο φροντίζοντας να μην χάσει κανείς τη βόλτα.

Τον Μπάμπη Παπατζιμόπουλο που εκτός από χρέη σκούπας ,έκανε και μερικές επισκευές σε όποιον το χρειάστηκε και παρόλο που κάποιοι αναβάτες ξεκίνησαν μετά τις τελευταίες σκούπες με δικής τους ευθύνη, αυτός φρόντισε να τους βοηθήσει ,ώστε να μην περάσουν τη νύχτα στο ρέμα…

Τον Νίκο που ήρθε από Θεσσαλονίκη και τον Σωτήρη (Evonet) από Αθήνα για το support!
Τα ξενοδοχεία που μας παραχώρησαν κάποια δωμάτια για τις μέρες της Enduromania.

Στις εταιρίες που στηρίζουν και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και βρέθηκαν εκεί και τις 2 ημέρες της Enduromania.

Τα μαγαζιά που πρόσφεραν δώρα για την κλήρωση του Σαββάτου (βλέπε αφίσα).

Τον Δημήτρη Τσακατσώνη (Makina) που έδωσε τις κορδέλες για να φτιάξουμε το προπονητικό πιστάκι και τον Μανώλη Νανάκο για τις σακούλες και τις κορδέλες.

enduromania IMG 0933

Τη Δώρα που κανόνισε για τα ισοτονικά τζελάκια.

Την INATVRacing που ήρθε πρώτη από όλους κατευθείαν από τη Γαλλία και τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro , με το κύπελλο της Καλύτερης Ομάδας Enduro για το 2013 !

Ευχαριστούμε όλους τους αναβάτες για την παρουσία τους , αναβάτες που γνωρίσαμε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, παλιούς Πρωταθλητές, νέους πρωταθλητές και όσους αναβάτες απλά αγαπάνε αυτό που κάνουν. Ιδιαίτερα τον Πολ Νικολάου ο οποίος ”προσλαμβάνεται” πλέον για να κάνει χρέη ”σκούπας”…

Επίσης λαμβάνουμε υπόψη στα σοβαρά τα σχόλιά σας ,για να μπορούμε να βελτιωνόμαστε ,αλλά και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ελπίζουμε για την επόμενη χρονιά στη βοήθεια των τοπικών αρχών ,για να μπορούμε με τον τρόπο μας να βοηθάμε το άθλημα αλλά και την τοπική κοινωνία.

Για όποιους ξεχάσαμε ζητάμε συγνώμη.

Εννοείται ότι τους ευχαριστούμε .

Ακονίζουμε λοιπόν τα πριόνια για την επόμενη χρονιά ,ελπίζοντας να βρισκόμαστε στα βουνά και να τα πούμε στην 7ηEnduromania του 2014.

Να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη.

Enduromania Team

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.