4ο Δημοτικό Σχολειο Καλαμπάκας – Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας

0 818

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, μετά το τέλος των μαθημάτων της ημέρας, υλοποιήθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας 3ωρο επιμορφωτικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Στόχος του ήταν η επικαιροποίηση των απαραίτητων γνώσεων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν σωστά και άμεσα περιστατικά έκτακτης ανάγκης στο σχολείο.

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για τα μέτρα πυρασφάλειας και τα υλικά πυροπροστασίας, για τα είδη των πυροσβεστήρων, τη χρήση τους καθώς και τον χρόνο συντήρησής τους.

Έγινε επίδειξη της σωστής χρήσης των πυροσβεστήρων για την κατάσβεση πυρκαγιάς.
Δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές για τον σωστό τρόπο εκκένωσης του σχολείου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση εμφάνισης πυρκαγιάς, αλλά και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πλημμύρες) ακολουθώντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο διαχείρισης έκτακτων αναγκών.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας και τον κ. διοικητή-επιπυραγό κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και ιδιαίτερα τον υποδιοικητή-επιπυραγό κ. Ιωάννη Τατσίνα και τον πυραγό κ. Αθανάσιο Γάτσια για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση και ενημέρωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr