3ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων

Στα πλαίσια του Προσκοπικού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (λυκόπουλα) προγραμματίζονται δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην σωστή διαπαιδαγώγησή τους και στην σύμμετρη ενασχόλησή τους με διάφορους τομείς ενδιαφερόντων.

0 174

Στα πλαίσια του Προσκοπικού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (λυκόπουλα) προγραμματίζονται δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην σωστή διαπαιδαγώγησή τους και στην σύμμετρη ενασχόλησή τους με διάφορους τομείς ενδιαφερόντων. 3ο Σύστημα Προσκόπων ΤρικάλωνΣτα πλαίσια του Προσκοπικού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (λυκόπουλα) προγραμματίζονται δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην σωστή διαπαιδαγώγησή τους και στην σύμμετρη ενασχόλησή τους με διάφορους τομείς ενδιαφερόντων. Έχοντας λοιπόν σαν σκοπό την ενημέρωση των λυκοπούλων σχετικά με θέματα που αφορούν την Πολεμική μας Αεροπορία και το πώς λειτουργεί αποτρέποντας εναέριους και όχι μόνο κινδύνους για την Πατρίδα μας, θεωρήσαμε σωστό να επισκεφτούμε την 111 ΠΜ ώστε να δούμε από κοντά και να μάθουμε από πρώτο χέρι πως οι πιλότοι μας υπερασπίζονται τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας, με τι μέσα το επιτυγχάνουν και κάτω από ποιες συνθήκες.

Ο Διοικητής και το προσωπικό της 111 ΠΜ και ιδιαίτερα της 341 Πολεμικής Μοίρας είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας δεχτούν στις εγκαταστάσεις τους και αφού μας ξεναγήσανε σε μέρη στα οποία κρίνανε ότι είναι απαραίτητο να δούμε, μας ενημερώσανε για θέματα σχετικά με τα αεροπλάνα που εδρεύουν στην Μονάδα τους καθώς επίσης και για αρκετά άλλα ωφέλιμα θέματα σχετικά με την αεροπορία μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικότερα

α. τον Διοικητή της 111 ΠΜ κο Ταξίαρχο Τσιούτρα Λεωνίδα για την θετική ανταπόκριση στην αίτησή μας ώστε να επισκεφτούμε την μονάδα,

3ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλωνβ. τον Διοικητή της 341 ΠΜ Αντισμήναρχο κο Δουκελλη Απόστολο για την άψογη φιλοξενία που μας επιφύλαξε παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν,

γ. τους μάχιμους πιλότους μας Σμηναγό κο Μαλαμα Κωνσταντίνο και Υποσμηναγό κο Κεχαίδη Γιώργο για την πραγματικά μοναδική παρουσίαση της Μοίρας και των δυνατοτήτων της στα λυκόπουλα και στους βαθμοφόρους της Αγέλης του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων καθώς επίσης και για την υπομονή που δείξανε απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που δεχθήκανε από όλους μας.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον ενθουσιασμό μας αντικρίζοντας από απόσταση αναπνοής το πολεμικό μας αεροσκάφος F16 και παρά το ότι έχει περάσει αρκετός καιρός μικροί και μεγάλοι αναφερόμαστε συχνά στην μοναδική αυτή εμπειρία.

Στο Προσωπικό της 111 ΠΜ και στους Πιλότους μας ευχόμαστε ολόψυχα πάνω από όλα Υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία με δύναμη και κουράγιο ώστε να έχουν ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ εκεί ψηλά στον γαλάζιο ουρανό μας……σκίζοντας τα σύννεφα πότε σαν αετός και πότε σαν χελιδόνι……

Στο Λαογραφικό Μουσείο Χρυσομηλιάς

3ο Σύστημα Προσκόπων ΤρικάλωνΕπίσης σχετικά με θέματα που αφορούν την Πολιτιστική μας Κληρονομιά το διήμερο από 29 έως 30 Μαίου επισκεφτήκαμε την Χρυσομηλιά Καλαμπάκας στην οποία έχει ιδρυθεί ένα πλούσιο σε εκθέματα λαογραφικό μουσείο. Σ’ένα παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο του χωριού είχαμε την ευκαιρία εμείς οι μεγαλύτεροι βλέποντας τα εκθέματα να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και να θυμηθούμε ξεχασμένα και άγνωστα για πολλούς αντικείμενα ενώ πολλά από τα λυκόπουλα είδανε για πρώτη φορά όλα τα εργαλεία εκείνα με τα οποία οι γιαγιάδες μας επεξεργαζότανε το μαλλί από τα κουρεμένα πρόβατα και με την βοήθεια της ανέμης, με το τσικρίκι και στο τέλος με τον μοναδικό αργαλειό δημιουργούσανε εκείνα τα υπέροχα υφαντά, αλλά και εργαλεία με τα οποία οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών δημιουργούσαν πολιτισμό και που σήμερα φαντάζουν πρωτόγονα μπρος στα θαύματα της τεχνολογίας.

Εκτός όμως από το μουσείο τα λυκόπουλα είχανε την ευκαιρία να παίξουνε και να τραγουδήσουνε παρέα με παιδιά κάθε ηλικίας από το χωριό τα οποία και ευχαριστούμε για την φιλοξενία τους όπως ευχαριστούμε και τους κατοίκους του χωριού που μας δεχθήκανε με μεγάλη χαρά στο χωριό τους.

3ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων

Για αυτήν την μοναδική μας εμπειρία ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου κο Ζάμπρα Δημήτριο που μας παραχώρησε το σχολείο για την ασφαλέστερη διαβίωσή μας όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κο Αγραφιώτη Χρήστο που διευκόλυνε με κάθε τρόπο την ξενάγηση στο μουσείο και την περιήγηση μας στο χωριό.

Σημαντική Δωρεάν υλική βοήθεια για την πραγματοποίηση της εκδρομής λάβαμε από το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και από το Αρτοζαχαροπλαστείο “The Bakery” τους οποίους και ευχαριστούμε.

Αγέλη Λυκοπούλων

3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.