31 Οκτωβρίου Γιορτή Halloween στον Καναδά

Με αφορμή την γιορτή του Halloween στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική, η φίλη μας και μέλος του kalabakacity.gr που βρίσκεται στον Καναδά μας έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες και το ανάλογο υλικό. Την ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά. Σύντομα στην πατρίδα…

0 309

Με αφορμή την γιορτή του Halloween στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική, η φίλη μας και μέλος του kalabakacity.gr που βρίσκεται στον Καναδά μας έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες και το ανάλογο υλικό. Την ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά. Σύντομα στην πατρίδα…

HalloweenΤο Halloween έχει τις ρίζες του στο αρχαίο Κέλτικο Φεστιβάλ του Samhain.Οι Κέλτες που έζησαν πριν 2000 χρόνια στη τώρα περιοχή της Ιρλανδίας και βόρειας Γαλλίας γιορτάζανε τη πρωτοχρονιά τους την 1η Νοεμβρίου. Εκείνη η ημέρα σημάδευε το τέλος του καλοκαιριού, της συγκομιδής και την αρχή του σκοτεινού, κρύου χειμώνα, μιας χρονικής περιόδου που σχετίζονταν με τον θάνατο. Οι Κέλτες πιστεύανε πως τη βραδιά εκείνη, τη Παραμονή Πρωτοχρονιάς δηλαδή, στις 31 Οκτωβρίου, τα σύνορα μεταξύ του γήινου και επίγειου κόσμου εξαλείφονταν. Το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζανε το Samhain όπου πιστεύονταν ότι οι ψυχές των νεκρών επέστρεφαν στη γή.

Οι Κέλτες, πιστεύανε ότι οι ψυχές των νεκρών ήταν υπεύθυνες για τις καταστροφές των χωραφιών ,με τα στάχυα και ότι γενικώς πειράζανε τους ζωντανούς. Επίσης πιστεύανε ότι με την παρουσία τους, οι μαντικές ικανότητες των ιερέων τους δυνάμωνε και έτσι πιστεύανε σε ότι προφητείες κάνανε οι ιερείς για τον χειμώνα. Μάλιστα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι ιερείς κάνανε θυσίες με ζώα και στάχυα στις ψυχές. Οι Κέλτες παρευρίσκονταν στη γιορτή-θυσία φορώντας δέρματα ζώων και μάσκες προσπαθώντας να προβλέψουν ο ένας το μέλλον του άλλου.

HalloweenDSC02234Στην Αγγλία, η 1η Νοεμβρίου είναι η γιορτή των Αγίων. Τη προηγούμενη μέρα λοιπόν, οι ζητιάνοι πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα και ζητιάνευαν για φαγητό λέγοντας στους οικοδεσπότες πως θα προσευχηθούν για τους νεκρούς τους με αντάλλαγμα κάτι φαγώσιμο. Στις μέρες μας, η γιορτή είναι περισσότερο διασκεδαστική για τα παιδιά που ντύνονται με τις φορεσιές τους,(κυρίως κάτι μακάβριο. όπως:μάγισσες, σκελετοί, φαντάσματα κλπ),πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα για να μαζέψουν κεράσματα (σοκολάτες, καραμέλες κλπ),λέγοντας Trick or Treat.Και οι ενήλικες γιορτάζουν το Halloween φορώντας τα γνωστά για εμάς, Αποκριάτικα κοστούμια και πάνε σε διάφορα πάρτυ. Τα σπίτια είναι στολισμένα με μακάβρια θέματα, τάφους, φαντάσματα, νυχτερίδες, αράχνες, ιστούς κλπ. Επίσης, υπάρχει και το παραδοσιακό κόψιμο της πορτοκαλή κολοκύθας σε διάφορα σχέδια. Η κολοκύθα είναι η συγκομιδή της περιόδου του Οκτωβρίου.

 

HalloweenDSC02247
η φίλη μας Χριστίνα που ζει στον Καναδά μας έστειλε τις παραπάνω φωτογραφίες και τις ανάλογες πληροφορίες…
HalloweenDSC02246
η φίλη μας Στέλλα και αυτή γνώρισε από κοντά την γιορτή Halloween και άμα την επιστροφή της στην Καλαμπάκα θέλουμε να μας φέρει εκείνη την σκελετωμένη κυρία με το φιογκάκι..

{gallery}Ekdiloseis/Halloween{/gallery}
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.