Δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

0 1.305

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το Δ.Σ της ΠΕΝΑ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη του ΥΠΑΑ&Τ, Δημοσίων οργανισμών και τραπεζών.

Συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας αγροτικής επικαιρότητας και ζητήματα που απασχολούν στους νέους αγρότες. Στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης η συνάντηση έγινε με την παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών πόρων. Υπήρξε σύνθεση απόψεων για θέματα που απασχολούν τους νέους αγρότες και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στην ατζέντα των συζητήσεων τέθηκαν και τα ζητήματα των νεοεισερχόμενων νέων αγροτών, όπως επίσης και τα προβλήματα που αναφύονται μέσα από τα σχέδια βελτίωσης. Το πρόγραμμα της απονιτροποίησης και η βιολογική γεωργία απαρτίζουν αιχμιακά θέματα για την τρέχουσα περίοδο και ζητήσαμε περισσότερη ενημέρωση των αγροτών, όπως επίσης και για την πορεία της ΚΑΠ μέσα από το στρατηγικό σχέδιο της χώρας μας.

Ακόμη συζητήθηκαν πάγια θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, όπως είναι οι σταυλικές εγκαταστάσεις και το μεγάλο πρόβλημα του κόστους των ζωοτροφών, έτσι όπως διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέχεια του προγράμματος των επισκέψεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς με ανώτατα στελέχη. Αναλύθηκε από την πλευρά τους η πιστωτική πολιτική που εφαρμόζει η τράπεζα στον αγροτικό τομέα όπως επίσης και εξειδικευμένα προγράμματα για τους νέους αγρότες. Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ προς τα στελέχη της διοίκησης καταλήγοντας σε συμφωνία για μία αδιάληπτη επικοινωνία , ανταλλαγή θέσεων και απόψεων προς όφελος του αγροτικού τομέα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον πρόεδρο του οργανισμού Δημήτρη Μελά και τέθηκαν ζητήματα πληρωμών του προγράμματος νεοεισερχομένων νέων αγροτών έτσι όπως κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί.

Σημαντική επίσης ήταν η παρέμβαση για το ενικό απόθεμα με στόχο την μεγιστοποίηση των ποσοστών προς όφελος των νέων αγροτών «αν θέλουμε μέλλον στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι νέοι αγρότες»…δήλωσε περιφραστικά ο κ. Παυλονάσιος. Θετική ήταν η ανταπόκριση του κ. Μελά στις προτάσεις που κατέθεσαν τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΝΑ.

Τέλος η συζήτηση εστιάστηκε στη νέα κοινή αγροτική πολιτική για το επόμενο διάστημα όπως επίσης και τεχνικά ζητήματα των πληρωμών για το επόμενο διάστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr