1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας – Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Δομημένες Επισκέψεις σε σχολεία»

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας υλοποιεί σχέδιο Erasmus+ με τίτλο «Δομημένες Επισκέψεις σε σχολεία» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

0 96

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας υλοποιεί σχέδιο Erasmus+ με τίτλο «Δομημένες Επισκέψεις σε σχολεία» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας υλοποιεί σχέδιο Erasmus+ με τίτλο «Δομημένες Επισκέψεις σε σχολεία» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Η επιμόρφωση θα διαρκέσει επτά (7) ημέρες (19 έως 25 Μαρτίου).

Ο φορέας υποδοχής είναι ο English Matters ο οποίος είναι ένας οργανισμός με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο πλαίσιο του Erasmus+.

Η ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου που θα παρακολουθήσει το σχέδιο αποτελείται από τους παρακάτω πέντε (5) καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων:

Μπαλάνης Αδαμάντιος ΠΕ04 Διευθυντής,
Κουράκου Γεωργία ΠΕ06 Συντονίστρια,
Λεβέντης Λεωνίδας ΠΕ19,
Σαμαρά Βάια ΠΕ05,
Νταφούλη Ματίνα ΠΕ06,

Το σχέδιο συνδυάζει αποτελεσματικά παιδαγωγικές επισκέψεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δομημένες δραστηριότητες επιμόρφωσης. Γι’ αυτό διεξάγεται κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους όταν τα σχολεία λειτουργούν και μπορούν να δείξουν τη ζωντάνια, το δυναμισμό και την ενεργητικότητα της σχολικής καθημερινότητας.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν τόσο με Ισλανδούς καθηγητές, διευθυντές, συμβούλους και ειδικούς της εκπαίδευσης όσο και με Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Θα ανακαλύψουν την εξαιρετική ισλανδική σχολική κουλτούρα παρατηρώντας από κοντά καινοτόμες προσεγγίσεις της εκπαίδευσης, θα δικτυωθούν και θα συνάψουν συνεργασία για νέο σχέδιο ΚΑ2 δίνοντας Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση.

Τα σεμινάρια που θα λάβουν χώρα σε φιλικό περιβάλλον θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω διερεύνηση και εμβάθυνση των εκπαιδευτικών συστημάτων και θεμάτων ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, θα ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσης, την κουλτούρα, την ιστορία, τη γεωγραφία και τη λογοτεχνία της χώρας.

Τέλος, με τις επισκέψεις πολιτιστικού περιεχομένου, οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε σημεία ιστορικού, αρχαιολογικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.