Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας “ΦΙ.ΣΥ.ΚΑ.” – Επιστολή Παραίτησης από την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης

0 1.526

Κ.κ Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε,

Παρακολουθώντας τη φιλοζωική πολιτική σας να πνέει τα λοίσθια και ύστερα από την παραίτηση του κτηνιάτρου κου Γιάννη Θεοδώρου, σας γνωστοποιούμε και την δική μας παραίτηση από την πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που συστήθηκε την 23/1/2020 (Αρ. Πρωτ.867 Αρ.αποφ. 39) όπως προβλέπεται από τον Ν.4039/2012 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), με μεγάλη λύπη καθώς αποτελεί και τη χαριστική βολή στο εγχείρημα που ξεκίνησε εδώ και μήνες.

Οι λόγοι της παραίτησής μας συμπίπτουν με αυτούς του κου Θεοδώρου καθώς συνεργαζόμασταν και βρεθήκαμε από κοινού μάρτυρες σε καταστάσεις και γεγονότα.

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε κάποιους που θεωρούμε σημαντικούς από δικής μας πλευράς:

-Πρώτο και κυριότερο, δεν εκτιμήσατε το χρόνο και την εργασία που διαθέσαμε σαν ομάδα εθελοντών. Αφενός για να φέρουμε τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας που ορίσατε σε μια κατάσταση ώστε να διαβίουν τα αδέσποτα που φιλοξενούνται εκεί σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες, αφετέρου γιατί αγνοήσατε εντελώς τις συστάσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση (ευζωία), αλλά και για τη μείωση των αδέσποτων ενόσω συνεδρίαζε η επιτροπή.

– Δεύτερον, απαλλάξατε την δημοτική αστυνομία από τους ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα. Να αναφέρουμε οτι οι έλεγχοι για ηλεκτρονική σήμανση και κανόνες ευζωίας είναι από τα πιο σημαντικά μέτρα κατά της δημιουργίας αδέσποτων. Μην ξεχνάτε οτι όλα τα αδέσποτα είναι πρώην δεσποζόμενα.

– Τρίτον, από τη στιγμή που υπήρχαν όργανα αρμόδια επί του θέματος (Αντιδήμαρχος, Πενταμελής επιτροπή) επιτρέψατε σε άτομα αναρμόδια να παρουσιάζουν ακατάλληλους ανθρώπους σαν μεσσίες, ακατάλληλους χώρους σαν ιδανικούς για τη φύλαξη των ζώων και ακατάλληλες προτάσεις σαν λύσεις με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η δική μας συμμετοχή στη διαχείριση.

Κύριοι δεν μας ζητήθηκε να ανακαλύψουμε τον τροχό, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που περιμένει την εφαρμογή του από εσάς.

-Τέταρτον, ενώ ζητήθηκε η βοήθειά μας ώστε να απεμπλακείτε από σύμβασή με ιδιώτη που διέθετε τον –ακατάλληλο- χώρο του για φιλοξενία αδέσποτων του Δήμου Μετεώρων και να απομακρυνθούν από το χώρο αυτό τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, με έκπληξη διαπιστώσαμε την ανανέωση αυτής της σύμβασης προ λίγων εβδομάδων. Κανένα ζώο δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε τέτοιο χώρο και σας θεωρούμε υπόλογους. Σήμερα οι συνθήκες στα καταφύγια είναι απαράδεκτες: Στοιβαγμένα ζώα, χωρίς καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες και κτηνιατρική περίθαλψη.

Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή πως δεν υπάρχει καμμία διάθεση από μέρους σας για επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος της περιοχής μας, παρόλο που υπάρχει ήδη πλαίσιο και για αυτό το λόγο από εδώ και στο εξής θα μας βρίσκετε απέναντί σας.

Το μόνο ευχάριστο είναι πως υπάρχουν ενεργοί φιλόζωοι πολίτες με έργο που σε άλλους γίνεται γνωστό και σε άλλους όχι και όπως φαίνεται σε αυτούς επαφίεται η φροντίδα των αδέσποτων.

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας “ΦΙ.ΣΥ.ΚΑ.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr