Φιλοζωικοί Σύλλογοι “Η ΣΤΕΓΗ” και ΦΥ.ΣΙ.ΚΑ – Ένα μικρό φωτορεπορτάζ από τα Σφαγεία

0 1.260

Στα Σφαγεία, όπου ο Δήμος περισυλλέγει τα αδέσποτα ζώα, υπάρχουν δύο αγέλες χωρισμένες με φράχτη. Η Αγέλη Α’, που έχει τα περισσότερα μέλη, κινείται στον μεγαλύτερο χώρο της αυλής καθώς και σε όλο τον χώρο εντός του κτιρίου μέσα στον οποίο βρίσκει καταφύγιο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Η Αγέλη Β’ έχει περίπου 11 μέλη.

(Φώτο 1). Η Αγέλη Β’ είναι περιορισμένη σε λιγότερα τετραγωνικά στο πίσω μέρος της αυλής όπου υπάρχουν 5 κλουβιά. Τα κλουβιά αυτά είναι διάτρητα από τις δύο πλευρές και ψηλά περίπου 2 μέτρα. Με λίγα λόγια σε περίπτωση απλής βροχής (κι όχι των καταιγίδων που ρίχνει αυτές τις μέρες) τα ζώα είναι μόνιμα μούσκεμα. Επίσης τις μέρες του καύσωνα, όπου η θερμοκρασία στο τσιμέντο φτάνει τους 40 βαθμούς ,ο χώρος έχει σκιά λίγων
μέτρων (Φώτο 2) οπότε και πάλι τα ζώα υποφέρουν χωρίς να έχουν κανέναν τρόπο να προφυλάξουν τον εαυτό τους. Η κατάσταση αυτή δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από έναν αλυσοδεμένο σκύλο που είναι καταδικασμένος στην μοίρα που του όρισε ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης του. Ο Δήμος, στο διάστημα των πολλών αυτών μηνών, θα μπορούσε να έχει κάνει τα ακόλουθα αναφορικά με την ευζωϊα της μικρής αγέλης:

α) να φτιάξει πρόχειρο στέγαστρο β) να φτιάξει ακόμα πιο πρόχειρο στέγαστρο (πχ. με λιόπανα για προφύλαξη τουλάχιστον από τον ήλιο γ) καταλληλότερα κλουβιά δ) να μετακινήσει τον πίσω φράχτη περίπου 10 μέτρα πιο πέρα ώστε να δώσει την δυνατότητα στην Αγέλη Β’ να βρει καταφύγιο στο πίσω μέρος του κτιρίου (Φώτο 3,4).

Η Φώτο 5 δείχνει την κατάσταση μετά την χθεσινή καταιγίδα.
Από τις τρεις παραπάνω λύσεις που έχουν προταθεί αρκετές φορές στους αρμόδιους (υπάλληλος και νυν αντιδήμαρχος) δεν επιλέχθηκε καμία. Ωστόσο όλο το θέμα διαχείρισης των ζώων γυρνάει γύρω από ένα χώρο που θα γίνει στην ποταμιά κι ως τότε επιλέγεται συνειδητά να αγνοείται ακόμη και η στοιχειώδης ανθρωπιά.

Στο μεσοδιάστημα, τα ζώα
συνεχίζουν να υπάρχουν, να αναπνέουν και να υποφέρουν όπως κάθε ζωντανός οργανισμός που η ζωή του δεν μπορεί να μπει σε προσωρινή παύση.
Αυτό που πράττει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Καλαμπάκας στα Σφαγεία ονομάζεται, βασανισμός και αμέλεια ζώων, είναι ποινικό αδίκημα και πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με την Εισαγγελία όπως ορίζεται από τον νόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

ΥΓ. Ο Δήμος ακόμη δεν έχει απαντήσει στο πρωτοκολλημένο αίτημά των εθελοντών, από τις 15 Μαϊου, να τους επιτραπεί η είσοδος στα Σφαγεία ώστε να βοηθήσουν στην βελτίωση των συνθηκών εκεί.

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας (ΦΙ. ΣΥ.ΚΑ.)
Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας “Η Στέγη”

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr