Κώστας Πρεβέντης: Διαστάσεις χιονοστιβάδας οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της παράταξης του Θοδωρή Αλέκου

1 1.481

Είναι άραγε αυτά που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα σημεία των καιρών ή μια αναμενόμενη κατάσταση;

Τελικά εκεί που λες να ησυχάσεις ,να σιωπήσεις ,νάσου πάλι η τρικυμία της επικαιρότητας που δεν σου το επιτρέπει!

Όπως και νάχει το πράγμα ένα είναι σίγουρο και αυτό είναι η αναιμική παρουσία της δημοτικής αρχής σε κάθε μορφής δράση η οποία όμως πηγάζει από το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει όμηρος της εσωστρέφειας και της μιζέριας από την οποία διακατέχεται.

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Τα λέω αυτά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις δηλώσεις του δημάρχου για απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και τις πιθανές αποπομπές,οσονούπω και κάποιων άλλων συνεργατών του,όλες δικές του επιλογές.

Επιτρέψτε μου ,ειλικρινά στο σημείο αυτό να χρησιμοποίησω μια επίκαιρη ρήση του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ:« Η συνήθεια,είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων.» και μια λαϊκή παροιμία που  λέει : « Όπου  οι άνθρωποι χτίζουν σε σαθρό έδαφος,όσο περισσότερο χτίζουν τόσο μεγαλύτερη είναι η καταστροφή!

Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου λοιπόν ερωτώ: Ο Γενικός Γραμματέας ήταν η αιτία της εσωστρέφειας και των κάθε λογής αντεγκλήσεων;

Ο Γενικός Γραμματέας ευθύνεται  για το γεγονός ότι ο Δήμος έχει κυριολεκτικά βαλτώσει σε όλους τους τομείς;

Ο Γ.Γ. ευθύνεται για το ότι δεν προχωρούν και δεν ολοκληρώνονται έργα ( Όμβρια , πάρκο αναψυχής, Ταρτάν, ύδρευση κλπ.)  και δεν προγραμματίζονται ή δεν υλοποιούνται καινούρια ;                                                                                               Ο Γ.Γ.ευθύνεται για την εκουσία αποχώρηση άλλων ειδικών –επιστημονικών συνεργατών ( Χανιώτης, Θεοδώρου) ;

Ο Γ.Γ. φταίει για το ότι δεν υπάρχει σχέδιο ,στρατηγική , πυξίδα και η Δημοτική Αρχή θυμίζει « ακυβέρνητη πολιτεία»;

Αγαπητοί μου συνδημότες ,

Ο Αμερικανός συγγραφέας Jihn Rohn,είπε: « H αποτυχία δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν αποτυγχάνεις μέσα σε μια νύχτα. Αντίθετα η αποτυχία είναι κάποια σφάλματα κρίσεως που επαναλαμβάνονται κάθε μέρα!!!»

Ας αντιστρέψω λοιπόν λίγο το συλλογισμό μου θέτοντας υποθετικά ερωτήματα που πηγάζουν από ένα κεντρικό δίλλημα- προβληματισμό:

« ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Ερωτώ λοιπόν:

α. Πόσο πιθανό είναι η σημερινή δημοτική αρχή να αποτελεί το είδωλο μιας ομάδας και η ομάδα αυτή κάθε φορά να στήνει τον δήμαρχο στον τοίχο;

β. Πόσο πιθανή θεωρείτε  την επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης με τις αποπομπές;

γ. Πόσο πιθανό θεωρείτε-εσείς οι δημότες- ότι η διολίσθηση της δημοτικής αρχής και οι εκάστοτε τραγελαφικές καταστάσεις,να είναι έργο όσων θέτουν τις καρέκλες των και τις όποιες φιλοδοξίες πάνω από το καλό του Δήμου;

δ. Πόσο πιθανό είναι ο δήμαρχος να υπονομεύεται «εκ των έσω» καια κάποιοι εντελώς προσχηματικά να μεταφέρουν αλλού τις ευθύνες;

ε. Πόσο πιθανό θεωρείτε στο εγγύς μέλλον να αμφισβητηθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος από την ομάδα του;

Συνεχίζοντας τονίζω:

  1. Έχει το πολιτικό σθένος ο Δήμαρχος να αποπέμψει κάποιον ακόμη και κάποιους από τη δημοτική του ομάδα προσανατολιζόμενος σε μια λογική ευρύτερων συνεργασιών; Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι  η Τ.Α. στην πράξη είναι ένα πεδίο σύνθεσης και συναινετικής διάθεσης για τη λύση των εκάστοτε προβλημάτων.

 

  1. Είναι δυνατόν να γεφυρώνονται χάσματα με αποπομπές; Η λύση κύριοι των πραγματικών προβλημάτων βρίσκεται μόνον στην ενότητα.

 

Όπως και νάχει όμως η ευθύνη του Δημάρχου είναι η σημαντικότερη ,γιατί τα λάθη του ακούσια ή εκούσια και οι αστοχίες του έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο ,δημιουργώντας απογοήτευση στους δημότες. Ο ενημερωμένος δημότης μπορεί και ζυγίζει τα πράγματα και ξέρει τις πραγματικές αιτίες αυτών που συμβαίνουν.

Κύριε Δήμαρχε,

Τους δημότες τους ενδιαφέρει να έχουν έναν ηγέτη που πραγματικά ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά τους, που πραγματικά σχεδιάζει και εφαρμόζει πλάνα για την ανάπτυξη του τόπου.

Δεν θα ήθελαν ποτέ έναν ηγέτη αδύναμο  και ανήμπορο.

Οι δημότες δεν θα ήθελαν ποτέ έναν καπετάνιο που να αρμενίζει στραβά.

Και τέλος αυτοί που πίστεψαν σε σας δεν θα ήθελαν ποτέ με δική σας ευθύνη η δημοτική σας ομάδα να μετατραπεί σε χώρο επίδειξης προσωπικών ματαιοδοξιών σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών του Δήμου Μετεώρων,αλλά και σε «αρρένα» εκτόνωσης απωθημένων και άσκησης πρακτικών ετσιθελισμού.

Κύριε Δήμαρχε,

Αντισταθείτε επιτέλους στο λαϊκισμό,στην παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση,κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση, ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα των δημοτών,σκύψτε έστω και τώρα-ποτέ δεν είναι αργά- στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας, για το οποίο κάποιοι που πραγματικά μόχθησαν για τη δημιουργία του -με σεμνό και ταπεινο τρόπο- τους αποπέμψατε, ούτως ώστε να υπερκεράσετε τις δυσμενείς αυτές συνθήκες που μόνος σας δημιουργήσατε,διότι νάστε σίγουρος ότι μετά την αμφισβήτηση και αποπομπή των ειδικών συνεργατών σας θα έρθει και η δική σας αμφισβήτηση. Δυστυχώς εκεί οδηγούν τέτοιου είδους ατελέσφορες ,ζημιογόνες και επικίνδυνες πολιτικές.

Υ.Γ. Η εκκωφαντική σας σιωπή στις εκάστοτε αιτιάσεις μου ,προτροπές ,επιχειρήματα,διλλήματα, προβληματισμούς ,αλλά και προκλήσεις,καταχωρήσεις ευθυνών,σκληρούς χαρακτηρισμούς  ,πάντα όμως με πολιτικό περιεχόμενο και αυστηρά στη σφαίρα της πολιτικής δεοντολογίας,δείχνει πως δεν έχετε διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν .

Ας είναι όμως, μακάρι να δικαιωθείτε εσείς,αν και δεν το βλέπω,εγώ όμως συνεχίζω επί των επάλξεων,με ανιδιοτέλεια και ορθολογισμό όταν κι εφ’όσον θεωρώ σκόπιμο και χρήσιμο για τους συνδημότες μας,από τους οποίους και εισπράττω τα εύσημα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΚΩΣΤΑΣ  ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. οτιναναι λέει

    Δήμαρχε πάρε για Γ.Γ. τον Σακελλαρίου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
    Έχουν βγάλει γλώσσα και δικοί σου και η αντιπολίτευση που δεν θα έπρεπε να μιλάει καν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr