Επιβολή προστίμων σε Καλαμπακιώτες και Λαρισαίους για κόντρες και για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊου

0 2.028

Πρόστιμα έπεσαν σε δέκα άτομα τις νυχτερινές ώρες 24 προς 25 Ιουνίου σε δέκα άτομα, όπως ανέφερε και σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας τα οποία επέβαιναν ανά πέντε σε δυο οχήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία και του Β. Κακάρα αναφέρει πως οι έλεγχοι έγιναν στο σημείο του Πετρόπορου Τρικάλων, σε μια από τις ευθείες της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων όπου διεξάγονται κόντρες… οχημάτων! Εκεί εκτός από έναν δικυκλιστή που συνελήφθη για διάφορες παραβάσεις  ( δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος ) έπεσαν πρόστιμα σε δέκα άτομα, επιβαίνοντες σε δυο Ι.Χ που ως γνωστόν απαγορεύεται λόγω κορονοϊου με το ρεπορτάζ της εφημερίδας να κάνει λόγο για πέντε Καλαμπακιώτες!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ως έχει και αναδημοσιεύουμε!

Οι έλεγχοι έγιναν στις 3 χθες τα ξημερώματα στον Πετρόπορο Τρικάλων, σε μια από τις ευθείες της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα ραντεβού που δίνουν τα βράδια οδηγοί από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας με σκοπό τη διοργάνωση παράνομων αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας με άγνωστο κίνητρο.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαΐου και μάλιστα εν μέσω των μέτρων απαγόρευσή κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού είχαν επιβληθεί ανάλογα πρόστιμα πάλι σε Λαρισαίους και Τρικαλινούς οδηγούς που είχαν δώσει ανάλογο ραντεβού, εκείνη τη φορά στο Δέλτα του Παλαμά Καρδίτσας.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι αναλόγου χαρακτήρα ήταν το ραντεβού που έδωσαν οδη­γοί από Λάρισα και Καλαμπάκα, χθες τα ξημε­ρώματα στο Πετρόπορο Τρικάλων, αν και από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψαν τελικά αποδεικτικά στοιχεία για τη διοργάνωση του αγώνα. Συνελήφθη ωστόσο ένας Τρικαλινος που, σύμφωνα με την ΕΑ.ΑΣ., οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα που δεν έφερε πινακίδες κυ­κλοφορίας χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης και υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ανήλικου Λαρισαίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος καθότι ανήλικος.

Στα δύο επιβατικά αυτοκίνητα, που ελέγχ­θηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., επέβαιναν συνολικά 10 πολίτες εκ των οποίων πέντε Λαρισαίοι και άλ­λοι πέντε Καλαμπακιώτες στους οποίους επι­βλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ στον καθένα (σ.σ. με αφορμή τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού) ακριβώς επειδή επέβαιναν πέντε άτομα σε κάθε αυτοκίνητο.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν νυχτερινές ώρες (24/25-06-2020) στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυ­νομίας Τρικάλων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν δύο άτομα. Η πρώτη περίπτω­ση αφορά στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στε­ρούμενο άδειας ικανότητας οδήγησης και υπό την επήρεια οινοπνεύματος ενώ η δεύτερη πε­ρίπτωση αφορά στη σύλληψη ενός ατόμου για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας. Επιπλέον, σε βάρος δέκα ατόμων βεβαιώθηκαν πρόστιμα σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιο­ρισμό της διασποράς του κορονοϊού, καθόσον επέβαιναν ανά πέντε άτομα σε δύο IX. επιβατικά οχήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Μαΐου το ραντεβού δεκάδων Λαρισαίων και Τρικαλινών οδηγών για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας είχε δοθεί μεταμεσονύκτιες ώρες στο Δέλτα του Παλαμά, με την ΕΛΑΣ να βεβαιώνει 39 συνολικά παρα­βάσεις εκ των οποίων οι 15 σε Λαρισαίους και Τρικαλινούς για άσκοπες μετακινήσεις, με το χρηματικό πρόσημο να ανέρχεται σε 300 ευρώ για κάθε πολίτη. Αστυνομικοί της Καρδίτσας εί­χαν στήσει «μπλόκα» σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών Τρικάλων – Καρδίτσας, Λάρισας – Καρδίτσας αλλά και στην Ε-65, στο πλαίσιο «πρόληψής και αποτροπής διεξαγωγής αυτο­σχέδιων αγώνων και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών». Οι 24 από τις 39 παραβάσεις αφορούσαν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα, σύμφωνα με την EA.AL, τέσσερις για μη χρήση κράνους, δύο για στέρηση άδιας οδήγησης δύο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας δύο για παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας και 14 ακόμα διάφορες παραβάσεις (μη χρήση ζώνη ασφαλεία5 κ.λπ.). Eπίσης, αφαιρέθηκαν 6 άδειες ικανότητας οδήγησης πινακίδες κυκλοφορίας από τέσσερα IX, ενώ σε άλλα οχτώ οχή­ματα επιβλήθηκε ακινητοποίηση.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr