Δεν θα κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στον Αμάραντο – Τοποθέτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Βεντίστα” για το θέμα

0 899

Επειδή τις τελευταίες 48 ώρες παρατηρείται μια κλιμακούμενη προπαγάνδα παραπληροφόρησης το Δ.Σ του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους βάση.

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΥΤΑ ( χώρος υγειονομικής ταφής απορριμάτων ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ.

2) Οταν τον χειμώνα τα φυλλώματα υποχώρησαν αποκαλύφθηκαν παρα πολλοί διάσπαρτοι χώροι (ρέματα) όπου κάποιοι συγχωριανοί μας θεωρούσαν ότι είναι τα σωστά σημεία για να ξεφορτωθούνε τα άχρηστα υλικά τους αγαθά ( π.χ ψυγεία, πλυντήρια, στρώματα, καρέκλες κ.λ.π παραθέτουμε και φωτογραφικό υλικό ).

3)Κατόπιν τούτου το Δ.Σ του συλλόγου προκειμένου να σταματήσει αυτήν την οικολογική καταστροφή αποφάσισε να ζητήσει απο τον Δήμο Μετεώρων την υπόδειξη χώρου για την κατασκευή αυστηρά οριοθετημένης με περίφραξη εγκατάστασης εναπόθεσης αυτών των υλικών από τους κατοίκους του χωριού.

Τα υλικά αυτά θα συλλέγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα απο φορτηγό του Δήμου Μετεώρων.

3)Ο Δήμος Μετεώρων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αιτημά μας αποφασίζοντας για τον συγκεκριμένο χώρο και εγκρίνοντας το σχετικό κονδύλιο κατασκευής.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ούτε ΧΥΤΑ κατασκευάζεται στον Αμάραντο, και ο Δήμος Μετεώρων είναι ενήμερος (για όλους αυτούς που διαδίδουν τα αντίθετα).
Αγαπητά μέλη του συλλόγου και φίλοι συγχωριανοί.

Οι σκέψεις και ενέργειές του Δ.Σ έχουν πάντοτε σαν στόχο την δημιουργία συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής κοινότητας με οικολογική συνείδηση και ΠΟΤΕ δεν θα προχωρούσε σε αυθαίρετες κατασκευές που θα υποβάθμιζαν την ομορφιά του χωριού μας.

Με Τιμή
Το Δ.Σ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr