Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εργαστηρίου Ξυλογλυπτικής

0 821

Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εργαστηρίου Ξυλογλυπτικής που γίνεται σε συνεργασία με τη Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.

Το εργαστήριο ξεκίνησε με το σχεδιασμό και τη μορφοποίηση ενός αντικειμένου, συγκεκριμένα ενός ψαριού, με ελεύθερο χέρι . Τα παιδιά έμαθαν για τη τεχνική του σχεδίου και στη συνέχεια, με τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή, αξιοποίησαν τις ιδέες τους, συνδύασαν σχέδια και χρώματα και αποτύπωσαν στο χαρτί τη μορφή που εμπνεύστηκαν.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα που θα διεγείρουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή της Ξυλογλυπτικής Σχολής κ. Σωτήριο Ζαμπούρα για την θετική ανταπόκριση, καθώς και τον κ. Κοτσίρα Αναστάσιο, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών για την υλοποίηση του εργαστηρίου.

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση του εργαστηρίου, που είναι η μεταφορά του σχεδίου που έχει ήδη γίνει στο ξύλο.

Σας περιμένουμε να γνωρίσουμε από κοντά την όμορφη αυτή μορφή τέχνης! Πως ένα κομμάτι ξύλο μεταμορφώνεται σε κάτι μοναδικό!

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr