Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας για την 1η Μάη 2020

0 1.136

Συμμετέχουμε στην συμβολική κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο πιο θανάσιμος “ιός” είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση.

Η πιο αποτελεσματική “θεραπεία” είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα μας. 

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε,  Μετανάστρια και πρόσφυγα,

Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να τιμήσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς, δυναμώνοντας την πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγο το 1886, που δε συμβιβάστηκαν με  τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής, με τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Τιμάμε τον αγώνα τους και βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα  ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα, στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο.

Δε θα πληρώσουμε ξανά! Δε θα αφήσουμε να μας τσακίσει η νέα κρίση!

Απευθυνόμαστε σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια για την υγεία, το εισόδημα, τη δουλειά και το ωράριο “λάστιχο”, τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα δεσμά, αλλά τα κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά.

Επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”, όταν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της καπιταλιστικής εργοδοσίας μένουν απροστάτευτοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα supermarket. Όταν οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μας καλούν με “ατομική υπευθυνότητα” να αντιμετωπίσουμε την άρση των περιορισμών, δηλαδή να βρούμε μόνες μας τα “υποχρεωτικά” μέσα προστασίας (μάσκες σε κλειστούς χώρους) και να τις χρυσοπληρώνουμε.

Δε θα μας κλείσουν το στόμα με μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τον 21ο αιώνα, οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αντιμετωπιστούν με βάση την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Όμως, ο πιο θανάσιμος “ιός”, που φρενάρει αυτές τις δυνατότητες, είναι η εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα μας.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις πρόσφατες κοινές αγωνιστικές δράσεις με εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ συμμετέχουμε τηρώντας τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες,γάντια,κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας.

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας

Μέλος της Ο.Γ.Ε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr