Φράγματα κατά μήκος του Πηνειού

Λύσεις στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστίζει το νομό μας αναμένεται να δώσει το έργο κατασκευής πέντε φραγμάτων κατά μήκος του Πηνειού ποταμού που έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα η νομαρχιακή αρχή Τρικάλων.

0 230

Λύσεις στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστίζει το νομό μας αναμένεται να δώσει το έργο κατασκευής πέντε φραγμάτων κατά μήκος του Πηνειού ποταμού που έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα η νομαρχιακή αρχή Τρικάλων. Λύσεις στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστίζει το νομό μας αναμένεται να δώσει το έργο κατασκευής πέντε φραγμάτων κατά μήκος του Πηνειού ποταμού που έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα η νομαρχιακή αρχή Τρικάλων.
Χθες το πρωί στο γραφείο του νομάρχη, Ηλ. Βλαχογιάννη, υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, μηχανικού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκούφη, με συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του έναν χρόνο.
Σύμφωνα με την μελέτη που συντάχθηκε, η δανειοτάφος συνολικού μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων περίπου θα ξεκινά από την περιοχή των Καρυών και θα συνεχίζεται στα Μεγάλα Καλύβια, στην Αγία Κυριακή και στο Γλίνος, όπου θα διακόπτεται και θα συνεχίζει μετά από 1.800 μέτρα.
Να θυμίσουμε ότι με παλαιότερη εργολαβία η υπηρεσία της νομαρχίας κατασκεύασε φράγμα στην περιοχή Φλαμουλίου και συγκεκριμένα στον ποταμό Κουμέρκη, για την εκτροπή μέρους της συνολικής παροχής νερού του ποταμού στην αριστερή δανειοτάφρο του Πηνειού, η οποία θα μετατραπεί σε ταμιευτήρα με την κατασκευή πέντε φραγμάτων σε κατάλληλες θέσεις. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρείται η στάθμη του νερού σε ύψος 0,50 μέτρων και θα υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει άλλο μισό μέτρο αν υπάρχει λόγος και φυσικά να εκκενωθεί οποτεδήποτε χρειαστεί, μέσω μικρού θυροφράγματος που θα κατασκευαστεί στη βάση.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 445.000,00 ευρώ από τα οποία 313.177,02 ευρώ για εργασίες, 46.976,55 ευρώ για απρόβλεπτα, 13.796,01 ευρώ για αναθεώρηση και 71.050,42 ευρώ για ΦΠΑ.
Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι στόχος της νομαρχιακής αρχής, όπως ανέφερε ο κ. Βλαχογιάννης, είναι σε επόμενη δημοπρασία να συνεχιστεί το έργο μέχρι τη Νομή και τον Πετρόπορο και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ. Κοντό, για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr