Τα “Μαγειρέματα” του ΣΚΑΪ στην Καλαμπάκα

Η εκπομπή «Μαγειρέματα» ανηφορίζει προς τα χιονισμένα Μετέωρα και απολαμβάνει την εκπληκτική θέα της Καλαμπάκας… από ψηλά! Λίγο έξω από την πόλη της Καλαμπάκας, βρίσκονται τα Μετέωρα.

0 778

Η εκπομπή «Μαγειρέματα» ανηφορίζει προς τα χιονισμένα Μετέωρα και απολαμβάνει την εκπληκτική θέα της Καλαμπάκας… από ψηλά! Λίγο έξω από την πόλη της Καλαμπάκας, βρίσκονται τα Μετέωρα.

Η εκπομπή «Μαγειρέματα» ανηφορίζει προς τα χιονισμένα Μετέωρα και απολαμβάνει την εκπληκτική θέα της Καλαμπάκας… από ψηλά!
Λίγο έξω από την πόλη της Καλαμπάκας, βρίσκονται τα Μετέωρα. Η θέα τους και μόνο είναι αρκετή για να… μας κόψει την ανάσα, ενώ και η απίστευτη αίσθηση και το δέος που προκαλούν τα μοναστήρια, που είναι κυριολεκτικά χτισμένα πάνω στα βράχια, μας περιβάλλει από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα αντικρίζουμε!
Από τα Μετέωρα, μπορεί να δει κανείς όλη την Καλαμπάκα – «πιάτο» και έτσι και εμείς, είπαμε να κάνουμε ένα μοναδικό καλαμπακιώτικο πιάτο: τον ταβά! Η κα. Μαρία Ζαΐμη, μάς ανοίγει το σπίτι της και μας μαθαίνει αυτήν την πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή!
Στην αποσταγματοποιΐα-οινοποιΐα «Τσιλιλή», ο Μάκης Τσιλιλής, μάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του παραδοσιακού τσίπουρου, αλλά και του αποστάγματος και η Μυρσίνη προτείνει συνταγές, για να τα συνοδέψουμε!
Στον δρόμο από Λαμία προς Καλαμπάκα, κάνουμε μία στάση στην φάρμα «ZooFarm», όπου η Μυρσίνη μαγειρεύει μία ιδιαίτερη πίτσα με λουκάνικο στρουθοκαμήλου που εκτρέφεται εκεί.Στην πόλη της Καλαμπάκας, η κα. Ζωζώ Νάκα, παραδίδει… μαθήματα ζαχαροπλαστικής! Το γλυκό που μας φτιάχνει, η σπάτουλα, έχει περίεργο όνομα, αλλά ξεχωριστή γεύση και… απίστευτα «χορταστική» όψη!
Λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, η Μυρσίνη κάνει βόλτα στα μαγαζιά της Καλαμπάκας, με την απαραίτητη στάση στο ζαχαροπλαστείο «Ρόμπος», για να αγοράσει παραδοσιακό χαλβά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr