Σουηδέζα διεκδικεί συμμετοχή στη Eurovision με Ελληνικό τραγούδι

Μπορεί η Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision φέτος να έχει Αγγλικό στίχο, η Σουηδία απο την άλλη σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει τραγούδι με Ελληνικό στίχο. Σουηδέζα τραγουδίστρια που έχει πάρει μέρος και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, διεκδικεί το εισιτήριο για την Μόσχα με ένα ποπ τραγούδι, που ερμηνεύει στα Ελληνικά.

0 482

Μπορεί η Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision φέτος να έχει Αγγλικό στίχο, η Σουηδία απο την άλλη σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει τραγούδι με Ελληνικό στίχο. Σουηδέζα τραγουδίστρια που έχει πάρει μέρος και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, διεκδικεί το εισιτήριο για την Μόσχα με ένα ποπ τραγούδι, που ερμηνεύει στα Ελληνικά. Μπορεί η Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision φέτος να έχει Αγγλικό στίχο, η Σουηδία απο την άλλη σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει τραγούδι με Ελληνικό στίχο. Σουηδέζα τραγουδίστρια που έχει πάρει μέρος και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, διεκδικεί το εισιτήριο για την Μόσχα με ένα ποπ τραγούδι, που ερμηνεύει στα Ελληνικά.  Ονομάζεται Σοφία Μπέρνστον (φωτό), είναι βέρα Σουηδέζα, αλλά μέσα της νιώθει περισσότερο Ελληνίδα.

Η γοητευτική Σοφία που αγαπάει από παιδί την Ελλάδα και έχει ζήσει 9 μήνες στην Αθήνα, θα διαγωνιστεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στον τελικό της Σουηδίας, με σκοπό να εκπροσωπήσει την Σκανδιναβική χώρα τραγουδώντας στα Ελληνικά. Δύο χρόνια πριν η Σοφία Μπέρνστον συμμετείχε στον Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Άνοιξε την πόρτα». Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ποτέ» κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία σε στίχους του Νεκτάριου Τυράκη, που έγραψε το «Shake it» για τον διαγωνισμό της Eurovision στην Κωνσταντινούπολη και τον Σάκη Ρουβά.

Μιλώντας στον ALPHA για την συνεργασία του με την Σοφία Μπέρνστον, ο Νεκτάριος Τυράκης είπε ότι «αυτό που ξεχώρισα σε αυτήν την κοπέλα, ήταν η μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα. Το περίεργο με αυτήν την κοπέλα είναι, ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά απο μικρή οι γονείς της της εμφύσησαν την αγάπη για τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα». Η Σοφία Μπέρντσον μιλώντας στον ALPHA για τον Σάκη Ρουβά και την επιλογή της χώρας μας να συμμετάσχει με Αγγλόφωνο τραγούδι, είπε ότι «πιστεύω ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι πολύ καλός καλλιτέχνης. Πιστεύω ότι θέλει να τραγουδήσει στα Αγγλικά, γιατί είναι πιο εύκολο για τον κόσμο να το κατανοήσει».

Η αγάπη των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών για την πατρίδα εκφράζεται έντονα στην Eurovision φέτος. Απόδειξη αποτελεί το τραγούδι της Ισπανίας με τίτλο «La noche es para me», που ερμηνεύει η Ισπανίδα σταρ Σοράγια και το οποίο έχει ελληνικό ρυθμό και βιολί, καθώς το έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Στάσσος, που ζει και εργάζεται στην Σουηδία. Μιλώντας στον ALPHA ο δημιουργός, είπε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά που επιλέχθηκε το τραγούδι του και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα βέβαια να ήταν για την Ελλάδα το κομμάτι, αλλά δυστυχώς πήγε για την Ισπανία. Τι να κάνουμε». Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε προταθεί πέρσι στην Έλενα Παπαρίζου, την Μάρω Λύτρα αλλά και στην Χρύσπα για την δική της συμμετοχή στον Ελληνικό τελικό της Eurovision, για να καταλήξει στην Σοράγια, που θεωρείται η «Δέσποινα Βανδή» της Ισπανίας.

Ο πρόεδρος της ΟGAEE GREECE Αντώνης Καρατζίκος είπε ότι «είναι γνωστό, ότι ο Ελληνικός ήχος είναι πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη. Οι ξένοι αγαπούν πολύ την Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Αυτό λείπει τα τελευταία χρόνια από τις Ελληνικές συμμετοχές και αυτό αποδεικνύεται και από το τραγούδι της Ισπανίας και της Σουηδίας, που κατεβαίνουν με χρώμα Ελληνικό». Στο μεταξύ, ο Σάκης Ρουβάς ξεκίνησε ήδη την Ευρωπαϊκή του περιοδεία. Ο Έλληνας σταρ αναχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής για την Βοσνία, καλεσμένος στον τελικό της χώρας που πραγματοποιείται το ίδιο βράδυ. Μετά την Βοσνία, ο Σάκης θα συνεχίσει την promo tour για την προώθηση της Ελληνικής συμμετοχής στη Σερβία, τη Ρωσία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Πηγή: Alpha

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr