Ποινές για τα σφαγεία Καλαμπάκας

Ποινή τριών μηνών επέβαλε χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Καλαμπάκας στον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του δήμου Καλαμπάκας κ. Σωτήρη Βλιώρα αναφορικά με την Περιβαλλοντική ρύπανση (περιοχή ποταμιά) από υποπροϊόντα σφαγής ζώων των δημοτικών σφαγείων.

0 539

Ποινή τριών μηνών επέβαλε χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Καλαμπάκας στον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του δήμου Καλαμπάκας κ. Σωτήρη Βλιώρα αναφορικά με την Περιβαλλοντική ρύπανση (περιοχή ποταμιά) από υποπροϊόντα σφαγής ζώων των δημοτικών σφαγείων. Ποινή τριών μηνών επέβαλε χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Καλαμπάκας στον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του δήμου Καλαμπάκας κ. Σωτήρη Βλιώρα αναφορικά με την Περιβαλλοντική ρύπανση (περιοχή ποταμιά) από υποπροϊόντα σφαγής ζώων των δημοτικών σφαγείων.
Ο κ. Βλιώρας κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην Καλαμπάκα, την 14-2-2007, ως υπεύθυνος των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας, με πρόθεση παρέβηκε επιτακτικής υγειονομική διάταξη που αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα, αν και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη πρέπει τα υποπροϊόντα σφαγής να οδηγούνται σε αποτεφρωτικό κλίβανο, ο οποίος υπάρχει στα σφαγεία, κατά τον γενόμενο υγ/κό έλεγχο διεπιστώθη να υπάρχουν υποπροϊόντα σφαγής, κοιλιές, έντερα, κεφάλια, στον σκουπιδότοπο του Δήμου Καλαμπάκας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανθυγιεινές και επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Να πούμε ότι μήνυση είχε καταθέσει γνωστός δημότης της Καλαμπάκας ο οποίος κατηγορεί τους υπεύθυνους των δημοτικών σφαγείων ότι αποθέτουν τα υποπροϊόντα σφαγής στην «Ποταμιά», στο χώρο της χωματερής χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας (θάψιμο).
Το μονομελές πλημμελειοδικείο δέχτηκε ότι ο κ. Βλιώρας ως υπεύθυνος λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων δεν είχε ούτε δόλο, ούτε φυσικά πρόθεση να ρυπάνει το περιβάλλον.
Στο σκεπτικό της απόφασης μνημονεύονται μια σειρά άρθρα υγειονομικών διατάξεων που κατά την κρίση του δικαστηρίου έχουν παραβιαστεί.
Ο κ. Βλιώρας δια του παριστάμενου νομικού εκπροσώπου του δήμου άσκησε έφεση.
Τι απαντά ο κ. Βλιώρας
Σχολιάζοντας ο κ. Βλιώρας σημειώνει ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές, όμως δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι όπως προκύπτει από τον έλεγχο που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 διαπιστώνεται ότι:
Ο βιολογικός καθαρισμός δούλευε και υπήρχε υπεύθυνο άτομο για την παρακολούθηση της λειτουργία του.
Όσον αφορά τον αποτεφρωτικό κλίβανο υπήρχαν πρόσφατες στάχτες που σημαίνει ότι λειτουργεί.
Ο Δήμος όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη τα μη βρώσιμα στερεί υποπροϊόντα κρέατος θα καίγονται στον αποτεφρωτήρα ενώ η ξηραμένη λάσπη το περιεχόμενο της κοιλιάς των ζώων και τα κόπρανα του χώρου προσωρινού σταυλισμού θα οδηγούνται στον εγκεκριμένο από το Δήμο ΧΥΤΑ.
Επίσης θα πρέπει να καθαριστεί το σημείο εκβολής του αποδέκτη από τους θάμνους ώστε η Υπηρεσία μας να προβεί σε δειγματολόγια προκειμένου να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του Βιολογικού.
Τέλος ο κ. Βλιώρας επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί για να προστατεύσει το περιβάλλον και πως τα δημοτικά σφαγεία παραλήφθηκαν σε κατάσταση διάλυσης.
Για την αλήθεια των λεγομένων του επικαλείται ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν βελτίωσαν αισθητά την κατάσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr