Πιο ψηλά οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα

Ανοδικές πιέσεις δέχονται οι βάσεις των Αρχιτεκτονικών, των Μουσικών Τμημάτων και των ξενόγλωσσων Φιλολογιών (πλην των Γαλλικών) από τις επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

0 295

Ανοδικές πιέσεις δέχονται οι βάσεις των Αρχιτεκτονικών, των Μουσικών Τμημάτων και των ξενόγλωσσων Φιλολογιών (πλην των Γαλλικών) από τις επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα. Ανοδικές πιέσεις δέχονται οι βάσεις των Αρχιτεκτονικών, των Μουσικών Τμημάτων και των ξενόγλωσσων Φιλολογιών (πλην των Γαλλικών) από τις επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι φετινές επιδόσεις είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές.
Ωστόσο, θα μείνουν κενές περίπου οι μισές θέσεις εισακτέων στα Τμήματα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, διότι δεν είναι επαρκής ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσαν τη βάση στα Ιταλικά και τα Ισπανικά.

Θεαματική βελτίωση παρουσιάζουν φέτος οι επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα των Μουσικών Τμημάτων. Πάνω από τη βάση στην Αρμονία έγραψαν οι μισοί υποψήφιοι έναντι του 34% πέρυσι, ενώ στον Ελεγχο Ακουστικών Μουσικών Ικανοτήτων ξεπέρασαν το 70%, έναντι του 53% πέρυσι.

Στα Αγγλικά, που είναι μάθημα-κλειδί για μια ευρύτερη γκάμα σχολών, καθώς επιλέγεται από τους περισσότερους υποψηφίους Τμημάτων που απαιτούν εξέταση σε ξένη γλώσσα, όπως είναι τα ΜΜΕ, Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.λπ., σχεδόν οκτώ στους δέκα έγραψαν πάνω από τη βάση. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 67%. Στα Γαλλικά αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό των γραπτών που βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση, ενώ στα Γερμανικά, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά οι υποψήφιοι απέδωσαν περίπου όσο και πέρυσι. Ολα τα στοιχεία δείχνουν πρόβλημα με τα Γαλλικά.

Εκτός από την αύξηση της αποτυχίας παρατηρείται σχεδόν τριπλασιασμός του ποσοστού αναβαθμολογήσεων. Ενα στα πέντε γραπτά πέρασε από τρίτο χέρι.

Το ποσοστό αναβαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα ήταν πέρυσι 6,85%. Αντιθέτως, στα Αγγλικά, το μάθημα στο οποίο ναυάγησε πέρυσι το σύστημα βαθμολόγησης, το ποσοστό αναβαθμολογήσεων έπεσε στο 21% από σχεδόν 26% το 2007.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr