Δωρεάν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Δωρεάν θα χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από απόφαση της Υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ για τις ηλικίες από 16 έως 26 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων.

0 327

Δωρεάν θα χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από απόφαση της Υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ για τις ηλικίες από 16 έως 26 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων. Δωρεάν θα χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από απόφαση της Υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ για τις ηλικίες από 16 έως 26 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων. Οι ασφαλισμένες, οι οποίες επιθυμούν να εμβολιαστούν, από σήμερα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επισκεφθούν τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ για συνταγογράφηση του εμβολίου από γιατρό του Ιδρύματος.

Παράλληλα το ΙΚΑ, ανέθεσε σε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών του Ιδρύματος, την εξέταση της επιστημονικής και επιδημιολογικής πλευράς της χορήγησης του εμβολίου ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι η ένταξη του εμβολίου, από τις διάφορες χώρες, γίνεται σταδιακά και με προσοχή, ενώ υπάρχουν χώρες που δεν το χορηγούν.

Με βάση τις εκτιμήσεις, το κόστος χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών ξεπερνά τα 100 εκατ. Ευρώ.

Το εμβόλιο δεν θεραπεύει μια άμεση και επείγουσα ανάγκη, αλλά λειτουργεί προληπτικά έναντι πιθανής μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ανησυχία προκαλούν πάντως μαρτυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις οποίες, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου, ενδέχεται να προκαλεί παρενέργειες, όπως ζάλη, ναυτία και παράλυση των άκρων, συμπτώματα που φέρονται να παρουσίασαν νεαρές γυναίκες μετά τον εμβολιασμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr