Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σιδηροδρομικών

Δυναμικό παρόν για ακόμη μια φορά, έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου των σιδηροδρομικών Λάρισας, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σιδηροδρομικών. Η διοργάνωση φέτος έγινε στα πανέμορφα και πλούσια σε χόρτο γήπεδα, της Λουκέρνης της Ελβετίας, στις 27 Μαΐου 2008.

0 243

Δυναμικό παρόν για ακόμη μια φορά, έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου των σιδηροδρομικών Λάρισας, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σιδηροδρομικών. Η διοργάνωση φέτος έγινε στα πανέμορφα και πλούσια σε χόρτο γήπεδα, της Λουκέρνης της Ελβετίας, στις 27 Μαΐου 2008.

Δυναμικό παρόν για ακόμη μια φορά, έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου των σιδηροδρομικών Λάρισας, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σιδηροδρομικών. Η διοργάνωση φέτος έγινε στα πανέμορφα και πλούσια σε χόρτο γήπεδα, της Λουκέρνης της Ελβετίας, στις 27 Μαΐου 2008. Οι Θεσσαλοί σιδηροδρομικοί απόλαυσαν την διοργάνωση, αλλά και το ταξίδι πού ήταν γεμάτο από όλες τις απόψεις. Στη Λουκέρνη δεν πήγαν με τραίνο (γιατί το βαρεθήκαν), αλλά με το λεωφορείο (που επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, ποδοσφαιριστές και παράγοντες), μέχρι την Ηγουμενίτσα και μετά ακτοπλοϊκός έως Βενετία. (εκεί παραλίγο… να ξεχαστούν στα γραφικά κανάλια). Από ‘κει  κατευθύνθηκαν προς Λουκέρνη με ενδιάμεσες στάσεις, απολαμβάνοντας μοναδικά τοπία, όπως είναι αυτό της πανέμορφης λίμνης Λουγκάνο κ.α. (μοιάζει λίγο σαν την λίμνη Πλαστήρα αυτή η Λουγκάνο…). Η αποστολή της Λάρισας έφτασε στο Μοσάρχ της Λουκέρνης το απόγευμα στις 27 Μαΐου, όπου τους έγινε εγκάρδια υποδοχή από τους συναδέρφους τους Ελβετούς. Την ίδια μέρα το βράδυ έγινε η τελετή έναρξης του τουρνουά και η κλήρωση των ομίλων, όπου συμμετείχαν συνολικά 10 ομάδες. Την επόμενη μέρα το πρωί άρχισαν τα παιχνίδια. Πρώτος αντίπαλος της Λάρισας ήταν η ομάδα της Λιέγης Βελγίου, όπου έχασε με 1-0 παρόλο που έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε και δύο δοκάρια (εδώ εφαρμόστηκε ο γνωστός τιμωρός, άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου). Στον 2ο αγώνα η Λάρισα αντιμετώπισε την ομάδα της Αγγλίας Eurostar. Εδώ είχαμε το ίδιο καλή απόδοση, αλλά χωρίς ουσιαστική απόδοση που είναι ένα γκολ. Έτσι ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0. Σειρά έπειτα είχαν οι Ιταλοί με την πολύ καλή ομάδα του Μιλάνου. Εδώ ανώτερη προφανώς οι Μιλανέζοι κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα της Λάρισας με 2-0 (εδώ υπήρξε η δικαιολογία της… διαφοράς ηλικίας). Να διευκρινίσουμε ένα πράγμα όμως, πως προπονητής δεν ήταν ο Ρεχάγκελ για να κατεβάσει γερασμένη ομάδα, όπως στο “EURO”… Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στον επόμενο αγώνα (εδώ μέτρησε η πείρα), όπου η Λάρισα κέρδισε την ομάδα της Βενετίας, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο με σκορ 2-0 (τους είχαν διαβάσει τους Ιταλούς από πριν, περνώντας από τα περίφημα κανάλια της Βενετίας). Πέρυσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχε γίνει στη Λάρισα, κερδίζοντας την ομάδα της Βενετίας με το ευρύ σκορ 4-1 και την ομάδα της Λάρισας να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το τελευταίο παιχνίδι για την ομάδα της Λάρισας ήταν με την ομάδα του Λουγκάνο της Ελβετίας και έληξε ισόπαλο 0-0. Έτσι η ομάδα της Λάρισας μετά και από την κλήρωση που έγινε, λόγω ισοβαθμίας, κατέκτησε την 6η θέση. Η τελική κατάταξη ήταν η εξής:

Τουλούζ

Μιλάνο

Ζαλαεγκερζέγκ

Λιέγη

Λουκέρνη

Λάρισα

Ρώμη

Βενετία

Eurostar

Κοπενχάγη

Το βράδυ είχε γίνει η καθιερωμένη δεξίωση, οι απονομές των επάθλων και οι ανταλλαγές αναμνηστικών (μία ακόμη όμορφη εμπειρία για την ομάδα των Θεσσαλών σιδηροδρομικών). Η Ελληνική αποστολή δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να κάνει έντονα αισθητό  το Ελληνικό στοιχείο στην εκδήλωση, επιδεικνύοντας τις χορευτικές τους ικανότητες σε Ελληνικά τραγούδια.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην πόλη Ζαλαεγκερζέγκ της Ουγγαρίας το Μάιο του 2009. Την επόμενη μέρα το πρωί η Ελληνική αποστολή αναχώρησε από Λουκέρνη και περνώντας από την πανέμορφη λίμνη Como, έφτασε στη Βερόνα όπου έκανε διανυκτέρευση. Φυσικά επισκέφτηκαν και τα αξιοθέατα της πόλης που είναι: Η Αρένα, το σπίτι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, το κάστρο, την παλιά πόλη κ.α. (κι εδώ δεν παρέλειψαν το βράδυ να διασκεδάσουν). Την επόμενη μέρα το απόγευμα πήραν το πλοίο της επιστροφής από τη Βενετία. Φτάνοντας στη Λάρισα, υποσχέθηκαν πως και του χρόνου θα είναι στην Ουγγαρία για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Σιδηροδρομικών.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Αρχηγός αποστολής Β. Γκουτζιός. Τεχνικοί σύμβουλοι Ν. Αποστολίδης, Γ. Δεληκώστας, Γ. Μαράνογλου. Οδηγός-ξεναγός Δ. Μαντέλας. Φωτογράφος Δ. Αγραφιώτης. Μουσική υπόκρουση Κ. Γκουτζαμάνης. Ποδοσφαιριστές Σ. Καρκάλας, Π. Σούκος, Θ. Μάνικος, Δ. Τσικλητάρης, Μ. Οικονόμου, Γ. Μπέης, Η. Μίχης, Ν. Τραγανός, Κ. Ρόσιος, Δ. Γκόγκος, Δ. Σερπάνος, Ε. Στεργίου, Ε. Σκαραφίγκας, Γ. Χάνης, Ξέρας, Κ. Τσακνάκης, Α. Ράπτης και Δ. Κωσταντέλος. Το πολιτιστικό κέντρο Σιδηροδρομικών ευχαριστεί, τον Ο.Σ.Ε., την ΤΑΙΝΟΣΕ, την ΕΔΥΣΙ, τους κατατόπους προϊσταμένους των τοπικών παραρτημάτων, το Δήμο Λάρισας, τον Α.Ο.Δ.Λ. καθώς και τον κ. Δ. Μαντέλα.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Τρικαλινός Δημήτρης Γκόγκος που είναι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Φωτάδας. Ο διαχρονικός Δημήτρης Γκόγκος, δε σταματά να προπονείται σχεδόν καθημερινά και να κρατείται πάντα σε φόρμα. Σε κάθε αγώνα αυτό φαίνεται και με την μεγάλη πείρα που έχει, βοηθά την ομάδα των Θεσσαλών σιδηροδρομικών και την ομάδα της Φωτάδας στο τοπικό πρωτάθλημα.  

Νίκος Σαλέπης

salepisn@otenet.gr                   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr