Ο Πέτρος Γαϊτάνος έρχεται στο “Αέρινο”

Ο Πέτρος Γαϊτάνος  κάνει μία στάση μέσα στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και επιλέγει να εμφανιστεί για μία ειδική βραδιά στη μουσική σκηνή "Αέρινο" στην Καλαμπάκα για να μοιραστεί με τους φίλους του τη μαγεία της μπουάτ, σε ένα χώρο γυμνό όπως θα παρουσιάσει και τα τραγούδια.

0 250

Ο Πέτρος Γαϊτάνος  κάνει μία στάση μέσα στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και επιλέγει να εμφανιστεί για μία ειδική βραδιά στη μουσική σκηνή "Αέρινο" στην Καλαμπάκα για να μοιραστεί με τους φίλους του τη μαγεία της μπουάτ, σε ένα χώρο γυμνό όπως θα παρουσιάσει και τα τραγούδια.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος  κάνει μία στάση μέσα στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και επιλέγει να εμφανιστεί για μία ειδική βραδιά στη μουσική σκηνή  "Αέρινο" στην Καλαμπάκα για να μοιραστεί με τους φίλους του τη μαγεία της μπουάτ, σε ένα χώρο γυμνό όπως θα παρουσιάσει και τα τραγούδια.

Με ένα πιανίστα και ένα μπουζούκι θα μας ταξιδέψει στο Ελληνικό τραγούδι το βράδι της 4ης Δεκεμβρίου στις 10:30 το βράδυ και για τρείς ώρες, στηρίζοντας ταυτόχρονα και τις λίγες μουσικές σκηνές της χώρας που διατηρούν τον απλό και ουσιαστικό πολιτισμό στην Ελληνική επικράτεια.

Με τη συμμετοχή  λοιπόν δύο μουσικών θα  παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τους μεγάλους Έλληνες  συνθέτες του αιώνα που μας πέρασε, σε συνδυασμό με την προσωπική δισκογραφία του Πέτρου Γαϊτάνου, στο πρώτο μέρος. 

Ερμηνεύονται τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου , Σταμάτη Σπανουδάκη,  Μάνου Χατζηδάκη,  Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη κ, α.

Η βραδιά στην δεύτερη ενότητά της έχει τραγούδια των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Καλδάρα, Νικολόπουλου, Βαμβακάρη, κα.

Ενώ η τρίτη ενότητα αποτελείται από μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  Ελληνικά  τραγούδια.

Τραγούδια από τη Μακεδονία, την Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες  σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.

Πρόκειται για μία παράσταση που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες, στην οποία η επιλογή, η προσαρμογή και η παρουσίαση των τραγουδιών που γεφυρώνονται με σχόλια και εικόνες, δημιουργούν μια μοναδική παράσταση αξιών.

Ένας ερμηνευτής, ένας πιανίστας κι ένα μπουζούκι και η σκηνή μεταμορφώνουν μέσα από την απλότητα τους θεατές σε συμμετέχοντες, ξετυλίγοντας ένα μουσικό παραμύθι τριών ωρών.

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις εμφανίσεις του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά, ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει με τις εμφανίσεις του την έννοια και την λειτουργία των συναυλιών.

Ξεδιπλώνει με άνεση το ευρύ ρεπερτόριό του, από τους Έλληνες συνθέτες, την παραδοσιακή μουσική και το βυζαντινό μέλος,  ενώ επιμελείται τον μουσικό και τεχνικό χαρακτήρα της κάθε συναυλίας.

Καταθέτοντας πολλά από τα ταλέντα του δημιουργεί και προκαλεί τον ενθουσιασμό των ακροατών του, κερδίζοντας πάντα το στοίχημα σε ο, τι κι αν κάνει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr