Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων – Περιφερειακός Καλαμπάκας

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Νομαρχιακό συμβούλιο Τρικάλων σε μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων η περιφερειακή οδός Καλαμπάκας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας.

0 251

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Νομαρχιακό συμβούλιο Τρικάλων σε μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων η περιφερειακή οδός Καλαμπάκας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας.

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Νομαρχιακό συμβούλιο Τρικάλων σε μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων η περιφερειακή οδός Καλαμπάκας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας. Για τα δύο θέματα που αφορούσαν την Καλαμπάκα πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση για Έγκριση Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)  για το έργο :΄΄ Κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακής  οδού Καλαμπάκας ΄΄.

Επί του θέματος εισηγήθηκαν τόσο ο Νομάρχης Τρικάλων  κ. Ηλίας Βλαχογιάννης  ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα της  Περιφερειακής οδού  Καλαμπάκας  όσο και ο  Προϊσ/νος του Τμήματος Πρ/σίας Περ/ντος  κ. Ι. Μπαλλάς  ο οποίος αφού ανάφερε  τα εξής :
Το υπό  μελέτη έργο αφορά  τη συνέχεια της αναβαθμισμένης  Εθνικής Οδού  Τρικάλων –Καλαμπάκας  με κύριο  χαρακτηριστικό γνώρισμα  της εκτροπής  της κίνησης των οχημάτων εκτός της πόλης της Καλαμπάκας  , από το σημείο  εισόδου  στην πόλη  έως και τη διασταύρωση  με την οδό Καλαμπάκα-Διάβα-Κρύα  Βρύση . Το  συνολικό μήκος του τμήματος  αυτού είναι  3.851,58m.
Η προτεινόμενη οδός στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει χαρακτηριστικά αστικής αρτηρίας , με διατομή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση  και μεσαίο διαχωριστικό  διάζωμα, ενώ προβλέπεται πλήρης έλεγχος  προσβάσεων μέσω ισόπεδων  κόμβων, ενός  ανισόπεδου κόμβου και δικτύου παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης. Η ταχύτητα μελέτης  της οδού είναι  70Km/hr με εξαίρεση  το πρώτο τμήμα  από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ. 1+000 όπου προβλέπεται  ταχύτητα μελέτης 100Km/hr .
Στο κεφάλαιο  7 της μελέτης  εξετάζονται αναλυτικά  όλα τα   τεχνικά έργα και μέτρα αντιρρύπανσης καθώς και  τα γενικότερα  μέτρα αντιμετώπισης  του περιβάλλοντος  που θα ληφθούν  και τα  οποία  κρίνονται  ικανοποιητικά .
Ύστερα  από τα παραπάνω και επειδή η ( ΜΠΕ)  εγκρίθηκε  ομόφωνα με την  αριθμ.  66 /12-5-2009 Απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής  Τρικάλων
ε ι σ η γ ή θ η κ ε

 Την έγκριση του περιεχομένου της ως άνω Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  με τους όρους που περιέχονται  σ` αυτή .
Ακολούθησε συζήτηση.
…………………………………………………………………………………………..

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά από συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη:
1. Την αριθμ. πρ.1771 σχετ 1717 /13-5-2009 έγγραφη εισήγηση του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος  με εισηγητή τον κ. Ι. Μπαλλά –Προϊσ/νο του Τμήματος
2. Την  αριθμ.  66 /12-5-2009 ομόφωνη  απόφαση  της Νομαρχιακής Επιτροπής  Τρικάλων επί του θέματος
3. Τις διατάξεις του άρθρου  49 παρ. 1 του Π.Δ. 30/96 (ΦΕΚ Α΄21) «Αρμοδιότητες Νομαρχιακού Συμβουλίου».
α π ο φ ά σ ι σ ε    ο μ ό φ ω ν α

την  Έγκριση της  Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)  για το έργο :΄΄ Κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακής  οδού Καλαμπάκας ΄΄ , με τους όρους που περιέχονται σ` αυτή .

Α ρ ι θ μ ό ς    α π ό φ α σ η ς        37 / 18 – 5 – 2009
………………………………………………………………………………………….

 

ΘΕΜΑ : «Σύναψη  Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ Ν.Α. Τρικάλων και Δήμου Καλαμπάκας  για το έργο  προσθήκη μιας  αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Λύκειο Καλαμπάκας»

Επί του θέματος εισηγήθηκε ο Δ/ντής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού κ. Βασίλ. Χαρίσης ,ο οποίος  αφού έλαβε  υπόψη:
· Την επιχορήγηση  της Ν.Α. Τρικάλων  από τον ΟΣΚ με το ποσό  των 300.000,00 € για την εκτέλεση του  παραπάνω  έργου
· Το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμος Καλαμπάκας  για την εκτέλεση από το Δήμο του  παραπάνω έργου  και την  οικονομική  συνεισφορά  του γι `αυτό .
· Το  γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Ν.Α. Τρικάλων είναι επιφορτισμένες με πολλά  έργα ( ΕΣΠΑ- Γ΄ΚΠΣ -ΚΑΠ -ΠΙΝΔΟΣ- ΟΣΚ κλπ.) και θα καθυστερούσε  η εκτέλεση  του παραπάνω έργου.

                                         Εισηγήθηκε

· Την  ανάθεση εκτέλεσης  του παραπάνω έργου στον Δήμο  Καλαμπάκας  με την σύναψη  Προγραμματικής  Σύμβασης και με τα ποσά  400.000,00 € από  Ν.Α.  (300.000,00 € από ΟΣΚ ,  100.000,00€ από ΚΑΠ )  και 50.000,00 € από τον Δήμο Καλαμπάκας
· Την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
·  Την εξουσιοδότηση  προς το Νομάρχη Τρικάλων  για την  υπογραφή της  Προγραμματικής Σύμβασης .

Ακολούθησε συζήτηση.
……………………………………………………………………………………..
Το Νομαρχιακό  Συμβούλιο μετά από συζήτηση και λαμβάνοντας  υπόψη:
1. Την αρ. πρωτ. 749/13-5-2009 γραπτή εισήγηση  της Δ/νσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού , με εισηγητή τον  Δ/ντή κ. Βασ  Χαρίση .
2. Τις διατάξεις του άρθρου  49 παρ. 1 του Π.Δ. 30/96 (ΦΕΚ Α΄21) «Αρμοδιότητες Νομαρχιακού Συμβουλίου».

                                α π ο φ ά σ ι σ ε      ο μ ό φ  ω ν α 


· Την  ανάθεση εκτέλεσης  του παραπάνω έργου στον Δήμο  Καλαμπάκας  με την σύναψη  Προγραμματικής  Σύμβασης και με τα ποσά  400.000,00 € από  Ν.Α.  (300.000,00 € από ΟΣΚ ,  100,000,00€ από ΚΑΠ )  και 50.000,00 € από τον Δήμο Καλαμπάκας
· Την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
·  Την εξουσιοδότηση  προς το Νομάρχη Τρικάλων  για την  υπογραφή της  Προγραμματικής Σύμβασης .

Αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος πρακτικού  αποτελεί  το σχέδιο της  Προγραμματικής Σύμβασης  για την  προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Λύκειο Καλαμπάκας με τους  συμβαλλόμενους φορείς, το οποίο και επισυνάπτεται .

Α ρ ι θ μ ό ς  α π ό φ α σ η ς      40 / 18 -5- 2009

 

Τα στοιχεία είναι παρμένα απο την ιστοσελίδα της Νομαρχίας Trikala.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr