Δήμος Καλαμπάκας – 180.000 κοστίζουν τα απορρίμματα

Εκτός προϋπολογισμού ο αρχικός προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας σε ότι αφορά το κόστος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ. Τελικά ο Δήμος εκτός του ότι δεν θα έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος από την παρουσία του ΣΜΑ στην πόλη, θα πληρώνει και εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

0 370

Εκτός προϋπολογισμού ο αρχικός προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας σε ότι αφορά το κόστος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ. Τελικά ο Δήμος εκτός του ότι δεν θα έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος από την παρουσία του ΣΜΑ στην πόλη, θα πληρώνει και εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Εκτός προϋπολογισμού ο αρχικός προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας σε ότι αφορά το κόστος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ.
Τελικά ο Δήμος εκτός του ότι δεν θα έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος από την παρουσία του ΣΜΑ στην πόλη, θα πληρώνει και εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.
Το ποσό αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δευτέρας αφού όπως είπε ο Δήμαρχος ο αρχικός υπολογισμός αφορούσε ποσό πολύ μικρότερο.
Η ανακοίνωση έγινε αφού χρειάστηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού για το ποσό.
Μετά από αυτό το ενδεχόμενο η Αντιπολίτευση πιθανολογεί ότι δεν είναι μακριά η αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας.
Το Συμβούλιο ενέκρινε, παρά την αντίθετη άποψη των Συμβούλων της μειοψηφίας, την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και συναγερμού στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου και σ’ αυτό το θέμα υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις κατηγορώντας τον Δήμαρχο για απάνθρωπη και φασιστική νοοτροπία, για γκαγκστερικές μεθόδους παρακολούθησης των εργαζομένων και άλλα.
Ο Δήμαρχος αιτιολόγησε ότι η παρουσία των καμερών έχουν ένα και μοναδικό σκοπό που είναι η φύλαξη των υπηρεσιών μετά από την προσπάθεια διάρρηξης του Δημαρχείου πριν λίγους μήνες.
Τρεις κωδικοί στον προϋπολογισμό για τα έργα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ ανέβασαν τους τόνους της συζήτησης.
Οι μελέτες αυτές (συμπληρωματικές κατά το Δήμαρχο) αφορούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Διάβα και Καστράκι αξίας 22.200 Ευρώ και αγροτική οδοποιία Διάβας 5.950 ευρώ.
Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι αυτές οι μελέτες είναι περιβαλλοντικές και δη συμπληρωματικές για να ξεκινήσουν τα έργα. Διαφορετική ήταν η άποψη του κ. Σακελλαρίου όπου δεν πείστηκε από τα λεγόμενα Μπουτίνα και μίλησε ακόμη μια φορά για αδιαφανείς διαδικασίες κατασκευής των έργων και παράτυπες ενέργειες.
Το Συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ν.Α. και Δήμου Καλαμπάκας για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας.
Η χρηματοδότηση του έργου μέχρι στιγμής αγγίζει το ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ.
Ήτοι 300 χιλ. από τον ΟΣΚ, 100 χιλ. της Ν.Α. και 50 χιλ. από τον Δήμο Καλαμπάκας.
Σε πρώτη φάση έχει δοθεί ο φάκελος για να συνταχθεί μελέτη του έργου αφού υπάρχει μόνο προμελέτη.
Υπάρχει πιθανότητα το ποσό των 450 χιλ. να μην επαρκέσει για την κατασκευή και ίσως χρειαστούν περισσότερα χρήματα.
Στο συμβούλιο της Δευτέρας αποφασίστηκε ακόμα:
Να βοηθηθούν οικονομικά τα αθλητικά Σωματεία του Δήμου.
Ήτοι Α.Σ. Μετέωρα και Εθνικός βράχος Καστρακίου μέχρι 20 χιλ. ευρώ έκαστο, Διάβα και Κρύα Βρύση από 5 χιλ. ευρώ και Σαρακίνα, Βυτουμάς και μπάσκετ από 3 χιλ. ευρώ.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη αφού ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε η κατανομή να είναι ισομερής ανά κατηγορία.
Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην ενοικίαση χώρου για την στέγαση της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμπάκας και να γίνει αποδεκτό το ποσό που παραχώρησε η Νομαρχία για το Δημοτικό σχολείο Αύρας.
Αναβλήθηκε το θέμα κινητής τηλεφωνίας Βλαχάβας
Εν τω μεταξύ στο Συμβούλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας και αρκετοί κάτοικοι.
Ζητούσαν με επιστολή τους που συνοδευόταν από 238 υπογραφές να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του «Σώματος» που ενέκρινε την τοποθέτηση της κεραίας κινητής στο χωριό τους.
Η επιστολή
Εμείς οι κάτοικοι αποφασίσαμε να μην δεχτούμε άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας και απορρίπτουμε την αίτηση της VODAFONE. Δεδομένου ότι στην Βλαχάβα υπάρχει και άλλη κεραία της COSMOTE και υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι μικρής ηλικίας διότι η κεραία είναι 200 μέτρα από τα σπίτια της COSMOTE και στην ίδια απόσταση θέση Άγουρος ζητάει και η Vodafone και δεν δεχόμαστε καμία κεραία εντός στα όρια Δ.Δ. Βλαχάβας. Και παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφαση που πήρε στις 10-4-2009 με ψήφους 10 υπέρ και 9 κατά.
Υπογραφές κατοίκων
Σύνολο 238
Τσεκούρας Γεώργιος, Πρόεδρος
Ντιναπόγιας Δημ., Ιερεύς
Τούλα Γιάννα, Σύμβουλος
Λατσάρας Χρ. Σύμβουλος
Το θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr