Νέο σχέδιο για αποσύρσεις Ι.Χ.

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επίτευξη της "πράσινης κινητικότητας" στις πόλεις και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αναπτύσσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

0 222

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επίτευξη της "πράσινης κινητικότητας" στις πόλεις και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αναπτύσσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επίτευξη της "πράσινης κινητικότητας" στις πόλεις και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αναπτύσσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Παράλληλα στο Υπουργείο θεσπίστηκε μία μόνιμη Επιτροπή από επιστήμονες για το συντονισμό των δράσεων αλλά και την εξέταση διαφόρων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από φορείς. Μεταξύ των μέτρων που θα εξετάσει η Επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών είναι και η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των παλιών ρυπογόνων οχημάτων με κίνητρα για την απόσυρση και αντικατάστασή τους με υβριδικά αλλά και αντικίνητρα στην κυκλοφορία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα κυκλοφορούν στη χώρα μας περίπου 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας και περισσότερα από 400.000 καταλυτικά πρώτης γενιάς που έχουν παλαιότητα 15 έως 18 ετών.

Στα μέτρα που θα εξετάσει το Υπουργείο Μεταφορών περιλαμβάνονται:

 

  • Η μείωση των τελών κυκλοφορίας στα νέας τεχνολογίας οχήματα
  • Η επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στα παλαιάς τεχνολογίας
  • Η μείωση του τέλους μεταβίβασης στα τελευταίας τεχνολογίας οχήματα
  • Η συχνότερη έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων και ελέγχου ΚΤΕΟ για τα παλαιάς τεχνολογίας οχήματα
  • Προώθηση υβριδικών Ταξί και Λεωφορείων
  • Προώθηση των βιοκαυσίμων και της οικολογικής οδήγησης

Στόχος της Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών είναι η ανανέωση του παλαιού στόλου αυτοκινήτων να διεξαχθεί χωρίς να επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην σωστή ενημέρωση του πολίτη σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τις μεταφορές, με τη δημιουργία ημερίδων, την προώθηση ενημερωτικών διαφημιστικών σποτ και την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών δράσεων στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr