Νέες διαμαρτυρίες για την αδόμητη ζώνη Μετεώρων

Σε νέα εποχή εισέρχεται το θέμα της αδόμητης ζώνης των Μετεώρων που παρά την απόρριψη του αιτήματος αποχαρακτηρισμού από το ΚΑΣ εξακολουθεί να ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Καστρακίου δεδομένου ότι πολλές ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός αυτής ουσιαστικά υποβαθμίζονται.

0 430

Σε νέα εποχή εισέρχεται το θέμα της αδόμητης ζώνης των Μετεώρων που παρά την απόρριψη του αιτήματος αποχαρακτηρισμού από το ΚΑΣ εξακολουθεί να ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Καστρακίου δεδομένου ότι πολλές ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός αυτής ουσιαστικά υποβαθμίζονται. Σε νέα εποχή εισέρχεται το θέμα της αδόμητης ζώνης των Μετεώρων που παρά την απόρριψη του αιτήματος αποχαρακτηρισμού από το ΚΑΣ εξακολουθεί να ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Καστρακίου δεδομένου ότι πολλές ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός αυτής ουσιαστικά υποβαθμίζονται.
Έτσι το απόγευμα της Τρίτης με πρωτοβουλία της Επιτροπής αγώνα συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες που οι ιδιοκτησίες τους βρίσκονται εντός της αδόμητης ζώνης.
Στόχος της συνάντησης η εκτίμηση της κατάστασης έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την απορριπτική απόφαση του ΚΑΣ στο αίτημα κατοίκων χαρακτηρισμού της αδόμητης ζώνης ως ζώνη ελεγχόμενης δόμησης.
Θα πρέπει να πούμε ότι η παρουσία των άμεσα θιγόμενων ήταν η αναμενόμενη κάτι που υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές.
Τοποθετήσεις
Στην εισήγησή του το μέλος της επιτροπής αγώνα κ. Θόδωρος Καρακαντάς εκτός των άλλων τόνισε:
«… Μαζευτήκαμε εδώ για να συζητήσουμε το φλέγον θέμα του χαρακτηρισμού από το ΚΑΣ ενός μεγάλου μέρους της περιοχής μας είτε ως αδόμητη ζώνη, είτε ως ελεγχόμενη ζώνη, συνολικής έκτασης 15.000 στρεμμάτων.
Εκτός από την ελεγχόμενη ζώνη που επιτρέπεται η οικοδόμηση με αυστηρούς όρους, όλα τα κτήματά μας που βρίσκονται στην αδόμητη ζώνη δεν έχουν πλέον καμία αξία από τη στιγμή που δεν μπορούμε να τα οικοδομήσουμε;
Κατά την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΑΣ για αυτοψία στην περιοχή ζητήσαμε να χαρακτηριστεί η αδόμητη ζώνη ως ζώνη ελεγχόμενης δόμησης όπως ισχύει και στη διπλανή έκταση προς την Καλαμπάκα – κάτι που όπως …φάνηκε από την απάντηση που πήρε σε ανάλογη ερώτησή του ο βουλευτής των Τρικάλων, κ. Χρήστος Χάιδος, θα απορριφθεί. Και βέβαια κανένας λόγος δεν γίνεται για αποζημίωσή μας.
Πως όμως ή δική μας περιοχή επηρεάζει την ιερότητα των Μετεώρων και η διπλανή του νέου σχεδίου πόλεως δεν την επηρεάζει;
Πέραν της αδόμητης ζώνης οι εκτάσεις που βρίσκονται στην ελεγχόμενη ζώνη όπως βλέπετε και στο χάρτη είναι πολύ μεγάλες. Βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΚΑΣ και δεν μπορεί κανένας ιδιοκτήτης να κάνει τίποτα στη γη του χωρίς τις χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες.
Έχουμε μια επιτροπή τεσσάρων ατόμων που αγωνιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και κρίνουμε σκόπιμο να μπουν κι άλλοι σ’ αυτή για να μεταφέρουμε τα δίκαια αιτήματά μας σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και όπου αλλού χρειαστεί.
Ζητώ να πάρετε το λόγο όσοι θέλετε για να καταγράψουμε όλων τις απόψεις και να ακολουθούμε από δω και στο εξής μια ενιαία γραμμή».
Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Πλιάτσικας, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα αλλά και στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν στην προσπάθεια ανατροπής της απόφασης του ΚΑΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr