Μόνιμο προσωπικό ζητούν στη Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας

Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργατοτεχνιτών για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας ζητά το εποχικό προσωπικό της μονάδας.

0 262

Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργατοτεχνιτών για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας ζητά το εποχικό προσωπικό της μονάδας. Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργατοτεχνιτών για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας ζητά το εποχικό προσωπικό της μονάδας.

Το σχετικό υπόμνημα έχει υποβληθεί στον συντοπίτη υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτ. Χατζηγάκη και έρχεται προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου. Οι 24 εποχικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η κρατική βιομηχανία ξύλου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια της Δασικής Υπηρεσίας στην ανάδειξη των δασών και του περιβάλλοντος γενικότερα.
Για να συμβεί όμως αυτό προτείνετε άμεσα η στελέχωσή της με εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό ύστερα από την προκήρυξη μόνιμων θέσεων με κίνητρο κυρίως την εντοπιότητα.
Όπως αναφέρουν μετά το 1995 συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 40 άτομα και από αυτές τις κενές θέσεις, αναπληρώθηκαν μόλις 3.
Μάλιστα μέσω των νέων ρυθμίσεων του ΑΣΕΠ, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα στις προσλήψεις του έμπειρου εποχικού προσωπικού καθώς όσοι προσλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα δεν μπορούν πέραν των 3 οκταμήνων να ξαναπροσληφθούν. Με συνέπεια οι χειριστές που απασχολήθηκαν στο παρελθόν και έχουν την εμπειρία να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τη φετινή περίοδο.
Πέραν αυτού του θέματος το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει 21 προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως χειριστές γκρέιτερ, φορτωτών και εργατών για τις εκτεταμένες ζημιές στο νομό Τρικάλων, από καθιζήσεις και κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο.
Επίσης θα εξεταστεί το αίτημα της αντιπολίτευσης (Αυτοδιοικητική Ενότητα) για έκτακτη σύγκλιση του νομαρχιακού συμβουλίου, προκειμένου να απαντηθούν από πλευράς νομαρχιακής αρχής ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την κατάρτιση της ΣΑΝΑ/3 και την κατανομή των πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2009.
Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
-Έγκριση των χρηματοδοτούμενων έργων ΣΑΕΠ 217 έτους 2009.
-Αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Ν.Α. Τρικάλων, οικονομικού έτους 2009. Τροποποίηση 1η.
-Ορισμός μέλους για τη συγκρότηση συμβουλίου αρθ. 72 Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
-Έγκριση μετακινήσεων νομάρχη και νομαρχιακών συμβούλων.
 
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr