Με επιτυχία ο 1ος Πανελλήνιος αγώνας ψαρέματος στη λίμνη Ν. Πλαστήρα.

Μια αξέχαστη εμπειρία για τους ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι, ήταν ο 1ος αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα. Ο αγώνας ήταν τριήμερος, από 14 έως και 16 Ιουνίου 2008.

0 392

Μια αξέχαστη εμπειρία για τους ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι, ήταν ο 1ος αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα. Ο αγώνας ήταν τριήμερος, από 14 έως και 16 Ιουνίου 2008.

PsaremaDSCF1561a.jpgΜια αξέχαστη εμπειρία για τους ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι, ήταν ο 1ος αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα. Ο αγώνας ήταν τριήμερος, από 14 έως και 16 Ιουνίου 2008. Εκτίμηση όλων των διαγωνιζομένων είναι, πως αν και πρώτη φορά που διοργανώνεται ένας Πανελλήνιος αγώνας στη λίμνη Ν. Πλαστήρα, είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε αποκλειστικά, ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας». Όλα τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με απλά μέλη του Συλλόγου, έδωσαν τα πάντα για να γίνει μια καλή διοργάνωση. Στον αγώνα πήραν μέρος συνολικά 45 ζευγάρια ερασιτεχνών ψαράδων που είναι όλα μέλη ερασιτεχνικών Σωματείων. Οι συμμετέχοντες ήταν από τους Νομούς: Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας και Φλώρινας. Στην αρχή, αλλά και στο τέλος του αγώνα, ο Αντινομάρχης Καρδίτσας κ. Δημήτρης Καρατζιώρης, ήταν παρόν και δήλωσε μεταξύ άλλων: «… με τη βοήθεια και του Συλλόγου αλιέων Καρδίτσας, προσπαθήσαμε να βάλουμε μία τάξη όσον αφορά το ψάρεμα στη λίμνη, με ειδικές απαγορεύσεις και αυτό είναι προς όφελος όλων. Πιστεύουμε πως θα υπάρξει η ανάλογη κατανόηση απ’ όλους σ’ αυτό το θέμα. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, ειδικά αυτούς που είναι από άλλους Νομούς. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να εμπλουτιστεί η λίμνη και με άλλα είδη ψαριών. Σας ενημερώνω επίσης ότι στην περιοχή μας υπάρχει και η λίμνη Σμοκόβου, για την οποία υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και στο θέμα της αλιείας. Εύχομαι να γίνει θεσμός ο αγώνας ψαρέματος». Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Κ. κ. Βασίλης Τσικρίκης, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του όλους τους συμμετέχοντες και ανέφερε: «… αν και οι δυσκολίες ήταν μεγάλες για την διοργάνωση, το Δ.Σ. έκανε ότι μπορούσε για το καλύτερο και να ευχαριστηθούν όλοι τον αγώνα. Την επόμενη χρονιά ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να διοργανώσει έναν ακόμη καλύτερο αγώνα. Η λίμνη θα εμπλουτιστεί και με γυμνό Κυπρίνο, γιατί δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση». Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν: Στο Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, στον Αντινομάρχη κ. Δημήτρη Καρτζιώρη, στο Δήμο Νευρόπολης, στο περιοδικό «ψάρεμα», στον κ. Δημήτρη Σφαλτό, στον κ. Γεώργιο Γεωργίου (Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Κ.), στον κ. Παναγιώτη Κοντοστέργιο, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και στον αποκλειστικό χορηγό του αγώνα, την εταιρία «ISUZU ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν καλές, με εξαίρεση την πρώτη ημέρα που είχε δυνατό αέρα. Η καλύτερη ημέρα από θέμα ύπαρξης ψαριών ήταν η δεύτερη, όπου και αλιεύτηκαν τα περισσότερα ψάρια. Ο χώρος για τους διαγωνιζόμενους ήταν σχετικά άνετος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα νερά στις περισσότερες αγωνιστικές θέσεις ήταν βαθειά.

Στην κατηγορία μεγαλύτερου ψαριού, νικητές ήταν το ζευγάρι Τάκης Πασαλής – Ζήσης Ντάκης από το σύλλογο Κοζάνης με 2.760 κιλά. 2ο ζευγάρι ήταν ο Κώστας Οικονόμου – Μιχάλης Γραβάνης από το σύλλογο Καρδίτσας, με 2.080 κιλά. 3ο ζευγάρι ήταν οι ίδιοι, Κώστας Οικονόμου – Μιχάλης Γραβάνης με 1.900 κιλά. Στην κατηγορία περισσότερα κιλά είχαμε: 1ο ζευγάρι Χαράλαμπος Χρήστου – Ηλίας Χρήστου από το σύλλογο Καρδίτσας με 6.580 κιλά. 2ο ζευγάρι Κώστας Οικονόμου – Μιχάλης Γραβάνης με 6.160 κιλά. 3ο ζευγάρι Λάζος Παπαδόπουλος – Χρήστος Βαγγαρέλης από το σύλλογο Κοζάνης με 2.540 κιλά. Όλοι οι νικητές καθώς και πολλοί από τους διαγωνιζόμενους μοιράστηκαν πανάκριβα δώρα που έφταναν σε αξία τα 8.000 ευρώ. Τα ψάρια που αλιεύτηκαν το τριήμερο, στο τέλος του αγώνα απελευθερώθηκαν όλα. Αυτή η στιγμή ήταν η ομορφότερη του αγώνα.

PsaremaDSCF1584a.jpgΣτο τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του Δ.Σ. ευχαρίστησαν όλους τους δωροθέτες και όλους όσους κάλυψαν τις ανάγκες του αγώνα που είναι οι εξής: Αποκλειστικός χορηγός «ISUZU ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΟΣ», SUPER MARKET «Ρόβας», Καφέ πιάνο – μπαρ «ΠΟΥΘΕΝΑ», Δουρίδας – Αγγέλης Ε.Ε. το Cetering «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ», καθώς και τους δωροθέτες με τα καταστήματα ειδών αλιείας-διαβίωσης από τους Νομούς, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Επίσης τις μεγάλες εταιρίες και αντιπροσωπίες ειδών αλιείας.

Τον αγώνα κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΤ 3 και το περιοδικό «Ψάρεμα».

Από το Νομό Τρικάλων πήραν μέρος τρία ζευγάρια διαγωνιζομένων: Ο Πάνος Αντωνίου με τον Βασίλη Τσιακατούρα από τα Τρίκαλα, τα αδέρφια Θεοχάρης και Δημήτρης Κόνιαρης από την Πηγή και ο Νίκος Σακαλιάς με τον Αχιλλέα Κουτή από τη Φήκη. Οι Τρικαλινοί ψαράδες μπορεί να μην κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια διάκριση, απέκτησαν όμως μία σημαντική εμπειρία και ευχαριστήθηκαν τον αγώνα. Το ψάρεμα εξάλλου είναι ένα χόμπι και όπως όλα τα χόμπι, σου δίνει ευχαρίστηση και απολαμβάνεις την κάθε του στιγμή. Με το ψάρεμα έρχεσαι ποιο κοντά στη φύση και σου χαρίζει μοναδικές εμπειρίες. Αν δεν το ζήσεις όμως, δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Νίκος Σαλέπης Τρίκαλα

salepisn@otenet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr