Κατέβασαν τα ρολά των καταστημάτων τους οι Καλαμπακιώτες

Το 100% άγγιξε η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες επαγγελματικές οργανώσεις (ΓΕΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) των επαγγελματοβιοτεχνών της Καλαμπάκας. Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου Καλαμπάκας Θεολόγης Μαντάρας και των ΕΒΕ Θανάσης Θώμος, η συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών κατέβασαν τα ρολά στέλνοντας, όπως υπογραμμίζουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ασκείται.

0 386

Το 100% άγγιξε η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες επαγγελματικές οργανώσεις (ΓΕΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) των επαγγελματοβιοτεχνών της Καλαμπάκας. Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου Καλαμπάκας Θεολόγης Μαντάρας και των ΕΒΕ Θανάσης Θώμος, η συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών κατέβασαν τα ρολά στέλνοντας, όπως υπογραμμίζουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ασκείται. Το 100% άγγιξε η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες επαγγελματικές οργανώσεις (ΓΕΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) των επαγγελματοβιοτεχνών της Καλαμπάκας.
Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου Καλαμπάκας Θεολόγης Μαντάρας και των ΕΒΕ Θανάσης Θώμος, η συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών κατέβασαν τα ρολά στέλνοντας, όπως υπογραμμίζουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ασκείται.
Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία των κινητοποιήσεων απ’ τους παραπάνω φορείς ήταν πολύ καλή ξεκινώντας με επισκέψεις των μελών των διοικήσεων στα μέλη τους αλλά και με αφισοκόλληση που πραγματοποίησαν.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ΕΒΕ Καλαμπάκας Βασίλης Θώμος, είναι ότι έκλεισαν μαγαζιά που είχαν να κλείσουν 25 χρόνια.
Ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής αποδίδεται στην συνειδητοποίηση των επαγγελματιών των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πλέον τα μαγαζιά και πως μόνο με αντίδραση αγώνα και ενότητα μπορεί να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση.
Σε ότι αφορά τώρα τα αιτήματα αυτά έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το ωράριο λειτουργίας κλπ.
«Αυτά τα προβλήματα είναι κυρίαρχα και δεν εντάσσονται σε κομματικές γραμμές…», τόνισαν οι κ. Μαντάρας και Θώμος.
Να σημειωθεί ότι η απεργία είναι ολοήμερη κάτι που δεν επέτρεψε να ανοίξουν τα μαγαζιά το απόγευμα της Τετάρτης, όπως είναι το ωράριο λειτουργίας στην Καλαμπάκα.
Συγκέντρωση
Να πούμε ότι περίπου στις 11.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία των ΕΒΕ όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και ομιλία – συζήτηση μεταξύ διοικήσεων και μελών των δύο συλλόγων.
Εκείνο που επισημάνθηκε απ’ τους προέδρους Θεολ. Μαντάρα και Βασ. Θώμο είναι η ενότητα όλων και η συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίζουν τα τριτοβάθμια όργανα.
Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων των επαγγελματιών είναι ότι τα καταστήματα, εάν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση, οδηγούνται στο κλείσιμό τους ψήφισμα διαμαρτυρία κατέθεσαν στον δήμαρχο Β. Μπουτίνα τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr