Ινδική αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρει το φθηνότερο ΙΧ του κόσμου

O ινδικός όμιλος Tata παρουσίασε στο Νέο Δελχί το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου, με την προοπτική να προσελκύσει εκατομμύρια αγοραστές στη χώρα που παραδοσιακά προτιμά τη μοτοσικλέτα. Το «Αυτοκίνητο του Λαού» θα πωλείται προς 100.000 ρουπίες, κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ.

0 364

O ινδικός όμιλος Tata παρουσίασε στο Νέο Δελχί το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου, με την προοπτική να προσελκύσει εκατομμύρια αγοραστές στη χώρα που παραδοσιακά προτιμά τη μοτοσικλέτα. Το «Αυτοκίνητο του Λαού» θα πωλείται προς 100.000 ρουπίες, κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ. Ο ινδικός όμιλος Tata παρουσίασε στο Νέο Δελχί το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου, με την προοπτική να προσελκύσει εκατομμύρια αγοραστές στη χώρα που παραδοσιακά προτιμά τη μοτοσικλέτα. Το «Αυτοκίνητο του Λαού» θα πωλείται προς 100.000 ρουπίες, κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Πέμπτη στο σόου αυτοκινήτων του Νέου Δελχί. Το τετράθυρο Tata Nano βασίζεται σε κινητήρα των 624 κυβικών εκατοστών, o οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και αποδίδει ισχύ 33 ίππων. Το «αυτοκινητάκι» έχει σύγχρονο σχεδιασμό, δεν διαθέτει όμως κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι ή ηλεκτρικά παράθυρα.

Η απήχηση που θα βρει στην αγορά το Nano θα καθορίσει και τη θέση της Tata στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, όπου ένα μεγάλο στοίχημα είναι τώρα η κατάκτηση των αναδυόμενων οικονομιών όπως της Κίνας και της Ινδίας.

Στην Ινδία, μια χώρα με πληθυσμό 1,1 δισ. ανθρώπων, οι πωλήσεις μικρών αυτοκινήτων αντιστοιχούν σήμερα στα δύο τρίτα του συνόλου και αναμένεται να έχουν διπλασιαστεί στα δύο εκατομμύρια ετησίως έως το 2010, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Tata ελπίζει ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τελικά το ένα εκατομμύριο Nano ετησίως. Το Αυτοκίνητο του Λαού θα κοστίζει περίπου το μισό από ό,τι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του, ένα αυτοκίνητο των 4.800 δολαρίων που παράγεται από την ιαπωνική Suzuki Marita.

Όπως σχολιάζει το Reuters, το νέο εγχείρημα της Tata έρχεται τη στιγμή που το πετρέλαιο φτάνει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, οι κυβερνήσεις πιέζουν για πιο καθαρά οχήματα  και οι οδηγοί ενθουσιάζονται από νοσταλγία με την αναβίωση αυτοκινήτων όπως το Mini της ΒΜW και το Fiat 500 Cinquecento.

Σχέδια για την ανάπτυξη φθηνών αυτοκινήτων έχουν ανακοινώσει και οι Volkswagen, Toyota, Honda, Fiat και Nissan – Rennault.

Εκτός από τα φθηνότερα αυτοκίνητα του κόσμου, η Tata θα μπορούσε στο κοντινό μέλλον να πουλά και μερικά από τα ακριβότερα, καθώς έχει καταθέσει στη Ford πρόταση για την εξαγορά των βρετανικών Land Rover και Jaguar προς δύο δισ. δολάρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr