Θετικές εξελίξεις για τον δήμο Καλαμπάκας

Πετούσε στους ουρανούς από την χαρά του χθες ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας. Και πώς να μην ήτο χαρούμενος αφού η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέφερε ότι 3 από τα 8 έργα που χρηματοδοτούνται από το ΟΠΑΑΧ (Κονδύλι του Υπουργείου) στον Νομό μας, αφορούν τον Δήμο Καλαμπάκας.

0 373

Πετούσε στους ουρανούς από την χαρά του χθες ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας. Και πώς να μην ήτο χαρούμενος αφού η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέφερε ότι 3 από τα 8 έργα που χρηματοδοτούνται από το ΟΠΑΑΧ (Κονδύλι του Υπουργείου) στον Νομό μας, αφορούν τον Δήμο Καλαμπάκας.

Πετούσε στους ουρανούς από την χαρά του χθες ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας.
Και πώς να μην ήτο χαρούμενος αφού η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέφερε ότι 3 από τα 8 έργα που χρηματοδοτούνται από το ΟΠΑΑΧ (Κονδύλι του Υπουργείου) στον Νομό μας, αφορούν τον Δήμο Καλαμπάκας.
Τρια έργα που ο προϋπολογισμός των αγγίζει το 1,7 εκατομ. Ευρώ.
Πριν 10 ημέρες ο Δήμαρχος είχε μεταβεί στο υπουργείο με συμπληρωματικά στοιχεία για τα έργα αυτά.
Τα έργα αφορούν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε Διάβα και Καστράκι και Αγροτική οδοποιεία στην Διάβα.
Σ’ όλα αυτά όμως έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα έργο που πολλοί κάτοικοι της Καλαμπάκας περίμεναν πως και πως.
Αναφερόμαστε στην οδό Βυτουμά Καλαμπάκας.
Ο δρόμος αυτός κάποτε ήταν ένας δρόμος με μικρή κυκλοφορία και εξυπηρετούσε τους κατοίκους.
Όμως από την στιγμή που εφαρμόστηκε το σχέδιο πόλης Καλαμπάκας και βελτιώθηκε η πρόσβαση του δρόμου προς Σαρακίνα, Αγία Παρασκευή, Βυτουμά και τα υπόλοιπα χωριά η κίνηση πολλαπλασιάστηκε πολύ γρήγορα.
Δυστυχώς η στενότητα της οδού Βυτουμά αλλά και η κατάσταση του οδοστρώματος δημιουργούσε πλέον σοβαρά προβλήματα στους οδηγούς αλλά και περίοικους.
Έτσι η Δημοτική Αρχή με την βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε την ανακατασκευή του δρόμου.
Οι εργασίες άρχισαν χθες και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ο Δήμος να κατασκευάσει τα πεζοδρόμια ενώ η Νομαρχία το οδόστρωμα.
Μιλώντας στην στήλη μας ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ανέφερε πως το σχέδιο κατασκευής της οδού Βυτουμά αλλάζει.
Στον δρόμο αυτό θα γίνουν πλέον όλα τα έργα υποδομής όπως θα αντικατασταθεί ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Καλαμπάκας που διέρχεται από το κέντρο του δρόμου, με νέου τύπου πολλών ατμοσφαίρων. Θα κατασκευαστεί η αποχέτευση και τα δίκτυα ύδρευσης για να μην ξανασκεφτεί ο δρόμος.
Ευτυχώς είχε προνοηθεί να κατασκευαστεί το τμήμα που διέρχεται από την οδό Πίνδου και την Σιδηροδρομική Γραμμή και έτσι το έργο γίνεται πιο εύκολο.
Ρωτώντας τον Δήμαρχο για το κόστος του έργου δεν έδωσε απάντηση δηλώνοντας ότι οι επιπλέον προσθήκες (εργασίες) άλλαξαν τα οικονομικά.
Πάντως την ασφαλτόστρωση του δρόμου θα την επιβαρυνθεί η Νομαρχία.
Ο Δήμαρχος κάνει έκλυση σ’ όλους τους διερχόμενους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής να δείξουν κατανόηση καθ’ όλη την διάρκεια κατασκευής του δρόμου.
Είπε συγκεκριμένα ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή ενώ το έργο θα το απολαμβάνει ο κόσμος διαχρονικά.
Χθες πρώτη ημέρα των εργασιών και υπό την επίβλεψη του Δημάρχου τα μηχανήματα πήραν φωτιά.
Υπάρχουν όμως και σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο που κατασκευάζεται το έργο.
Ο κ. Σακελλαρίου, αρχηγός Αντιπολίτευσης δήλωσε πως ο κ. Μπουτίνας κατασκευάζει ακόμη μια φορά έργο για το θεαθείναι.
Ξοδεύει τα χρήματα του Καλαμπακιώτικου Λαού σε προχειρότητες και έργα που ούτε μελέτη υπάρχει, ούτε το κόστος γνωρίζει κανείς.
Όλα, κατά τον κ. Σακελλαρίου, γίνονται για το θεαθείναι και μάλιστα εν κρυπτώ χωρίς να υπάρχει η πραγματική ενημέρωση και διαφάνεια.

 

Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Μαΐου 2009, αρ. φύλλου 15200,   σελίδα 11 – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr