Θεμελιώθηκε το νηπιαγωγείο Καλαμπάκας

Το πρώτο νηπιαγωγείο Καλαμπάκας που θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου, θεμελιώθηκε σήμερα από το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

0 245

Το πρώτο νηπιαγωγείο Καλαμπάκας που θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου, θεμελιώθηκε σήμερα από το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη. Το πρώτο νηπιαγωγείο Καλαμπάκας που θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου, θεμελιώθηκε σήμερα από το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου Καλαμπάκας κ. Β. Μπουτίνα, φορέων, παραγόντων της περιοχής, του διδακτικού προσωπικού και των μικρών μαθητών.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ το κτίριο ανεγείρεται σε οικόπεδο εκτάσεως 2.485 τετραγωνικών μέτρων.
Στον χαιρετισμό του ο νομάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Χαιρόμαστε όλοι σήμερα που θεμελιώνουμε ένα διδακτήριο που το έχει ανάγκη η περιοχή και θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για την ετοιμότητα που δείχνει στην ωριμότητα μελετών. Χρήματα για έργα υπάρχουν και ότι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε.

Όταν έχουμε έτοιμα τα σχέδια θα κοιτάξουμε το θέμα του Πρώτου και Δευτέρου Γυμνασίου και μέσω του υπουργείου Παιδείας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα βρούμε κάποια λύση. Σε κάθε περίπτωση οι ανάγκες της πόλης της Καλαμπάκας είναι πολλές, προσπαθούμε να καλύψουμε τις περισσότερες από αυτές και πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και όλων των φορέων και παραγόντων του Νομού θα πάμε καλά».
Από την πλευρά ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απ. Τάσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο νομάρχη για την ανέγερση πολλών σχολικών κτιρίων, αλλά και προς τον δήμαρχο Καλαμπάκας για την παραχώρηση οικοπέδου.
Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε και αυτός στις σημαντικές προσπάθειες του νομάρχη ως προς την θεμελίωση του σχολείου, συμπληρώνοντας ότι «με την εργολαβία αυτή θα κατασκευαστεί ένα ισόγειο κτίριο συνολικού εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού και παρασκευαστήριο, γραφείο νηπιαγωγών, καθώς και χώρους υγιεινής».

πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr