Ενημέρωση των δημοτικών σχολείων για την ανακύκλωση

Μια σημαντική ενημέρωση για το μέγα θέμα της διαχείρισης αποβλήτων και ειδικότερα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας.

0 315

Μια σημαντική ενημέρωση για το μέγα θέμα της διαχείρισης αποβλήτων και ειδικότερα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας. Μια σημαντική ενημέρωση για το μέγα θέμα της διαχείρισης αποβλήτων και ειδικότερα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας.
Να πούμε ότι την πρωτοβουλία για την ενημερωτική αυτή διαδικασία είχε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος κ. Γιάννης Παπαπούλιος.
Την ενημέρωση είχαν στελέχη της ΠΑΔΥΘ στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που υλοποιείται από την ΠΑΔΥΘ.
Να σημειώσουμε ότι ήδη ο δήμος Καλαμπάκας ειδικά για την ανακύκλωση υλοποιεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των δημοτών σε συνεργασία με το παράρτημα «Φίλοι της γης» Καλαμπάκας.
Ήδη η ενημερωτική ομάδα έχει επισκεφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης ενημερώνοντας και μοιράζοντας πληροφοριακό υλικό γύρω από την ανακύκλωση σκουπιδιών.
Επίσης στο πλαίσιο συνεργασίας δήμου και ΠΑΔΥΘ έχουν τοποθετηθεί ειδικοί μπλε κάδοι σε καίρια σημεία της πόλης όπου οι δημότες μπορούν να απορρίπτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στην ενημερωτική συνάντηση στο 4ο δημοτικό σχολείο παραβρέθηκαν τόσο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαπούλιος, όσο και ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βασ. Τσιαντής.
Για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας και την ανάγκη ανάπτυξης συνείδησης γύρω από το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και την ανακύκλωση μίλησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαπούλιος ευχαριστώντας τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Από την πλευρά τους τα μέλη της ενημερωτικής ομάδας της ΠΑΔΥΘ αφού ενημέρωσαν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, εξήγησαν τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανακύκλωσης προτρέποντας τα παιδιά πως θα συμβάλλουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει τόσο ο δήμος, όσο και η ΠΑΔΥΘ.
Τέλος προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να γίνει περισσότερο αντιληπτό το μέγεθος του Περιβαλλοντικού προβλήματος και την ανάγκη προστασίας.
Να σημειώσουμε ότι ανάλογη διαδικασία θα επαναληφθεί την Πέμπτη στις 10.00 π.μ. στο 3ο δημοτικό σχολείο και στις 11.00 στο 2ο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr