Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στη Βασιλική

Συνάντηση των ιδιοκτητών οι ιδιοκτησίες των οποίων εμπίπτουν στην διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο διαπλάτυνσης της ΕΟ Τρικάλων Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε καφενείο της Βασιλικής.

0 417

Συνάντηση των ιδιοκτητών οι ιδιοκτησίες των οποίων εμπίπτουν στην διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο διαπλάτυνσης της ΕΟ Τρικάλων Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε καφενείο της Βασιλικής. Συνάντηση των ιδιοκτητών οι ιδιοκτησίες των οποίων εμπίπτουν στην διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο διαπλάτυνσης της ΕΟ Τρικάλων Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε καφενείο της Βασιλικής.
Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο δήμος Βασιλικής ο οποίος και κάλεσε τους εμπλεκόμενους ενόψει της διαδικασίας που έχει ορισθεί στο μονομελές πρωτοδικείο Τρικάλων.
Ως γνωστόν η διαπλάτυνση της Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του οδικού δικτύου.
Το πρώτο δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 15 Οκτωβρίου και αφορά τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών στα σημεία που θα κατασκευαστούν οι κόμβοι.
Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν οι κόμβοι Ράξας, Βασιλικής, Αγίων Θεοδώρων ως και του κόμβου Θεόπετρας, Σαρακίνας και Περιστέρας.
Η δεύτερη διαδικασία του τριμελούς πρωτοδικείου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου και αφορά τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών κατά μήκος των παράλληλων με την ΕΟ δρόμων.
Αντικείμενο των διαδικασιών ο ορισμός του ύψους της τιμής αποζημίωσης στις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες.
Την ενημέρωση για το θέμα έκανε ο Δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας ενώ στα νομικά ζητήματα τοποθετήθηκε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Βασίλης Αγγέλης.
Σε ότι αφορά τα τεχνικά θέματα, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο Μηχανικός του δήμου Κώστας Καραγιάννης.
Στόχος το τίμημα της αποζημίωσης
Μιλώντας στο πυκνό ακροατήριο που το αποτελούσαν οι ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες απαλλοτριώνονται ο Δήμαρχος κ. Βάιος Ζιάκας τόνισε ότι η διαπλάτυνση της Ε.Ο. δημιουργεί μια σειρά ζητήματα στις ιδιοκτησίες τα οποία ο δήμος Βασιλικής προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει αλλά και να μεγιστοποιήσει το τίμημα της αποζημίωσης των απαλλοτριούμενων ιδιοκτησιών.
Ο κ. Ζιάκας υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει αναρτήσει τον κτηματολογικό πίνακα αλλά και τον ακριβή αριθμό των απαλλοτριωμένων ιδιοκτησιών ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες να παραστούν στην δίκη με τους τίτλους ιδιοκτησίας και τους πληρεξούσιους δικηγόρους ώστε να διεκδικηθούν υψηλότερες τιμές αποζημίωσης.
Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που όπως είπε, θίγουν σοβαρά τις ιδιοκτησίες αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις όπου από τα 500 m αποζημιώνονται μόνο τα 100, ενώ υπολογίζονται ως υπεραξία ιδιοκτησίες που εφάπτονται στο δρόμο με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσοστό της αποζημίωσης.
Ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο
Στην παρέμβασή του ο Νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Βασίλης Αγγέλης τόνισε ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση είναι αναγκαίο κακό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των ιδιοκτησιών στους πραγματικούς δικαιούχους, ανάλογα με την αντικειμενική αξία.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα ποτιστικά με πρόσοψη στον αγροτικό δρόμο η τιμή αποζημίωσης προσδιορίζεται στα 1314 Ευρώ το στρέμμα, ενώ ιδιοκτησίες 10 στρεμμάτων αποζημιώνονται με 13.140 Ευρώ συνολικά και σε περίπτωση που απαλλοτριώνει ένα στρέμμα αποζημιώνεται μόνο με 1314 Ευρώ.
Ο κ. Αγγέλης τόνισε ότι σε ιδιοκτησίες με δένδρα, κάθε δένδρο αποζημιώνεται με 120 Ευρώ ενώ σε περίπτωση απώλειας της αρτιότητας ιδιοκτησιών ζήτησε η αποζημίωση να υπολογισθεί με βάση την ζημιά που υφίσταται ο ιδιοκτήτης από την απώλεια αρτιότητας.
Η διαδικασία έκλεισε με ερωτήσεις των ενδιαφερομένων σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία όπου δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις απ’ τον δήμαρχο, τον νομικό και τεχνικό σύμβουλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr