Βαριές «καμπάνες» στο τμήμα Συγκοινωνιών

Βαριές «καμπάνες» σε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων έπεσαν από την δικαιοσύνη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

0 382

Βαριές «καμπάνες» σε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων έπεσαν από την δικαιοσύνη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Βαριές «καμπάνες» σε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων έπεσαν από την δικαιοσύνη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή πρωτόδικα τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των γραπτών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, που έλαβε χώρα πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή στον τότε προϊστάμενο του τμήματος Συγκοινωνιών, 30 μήνες με αναστολή σε γυναίκα υπάλληλο που σήμερα βρίσκεται σε θέση προϊσταμένου του ιδίου τμήματος και από 24 μήνες, επίσης, με αναστολή, σε δύο ακόμη γυναίκες υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί στο Εφετείο Λάρισας.

Μάλιστα, σε περίπτωση που και δευτερόδικα το δικαστήριο, τους επιβάλλει ποινές, τότε θα απολέσουν και τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαιώσεως και της υπεξαίρεσης εγγράφων. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλαζαν τα φύλλα των γραπτών εξετάσεων (σήματα) υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι είχαν λαθεμένες απαντήσεις με άλλα φύλλα που είχαν τις σωστές και τους περνούσαν ως επιτυχόντες.

Πάντως, η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει και συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς μια από τις εμπλεκόμενες υπαλλήλους κατέχει και αιρετή θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση όταν είχε αποκαλυφθεί, είχε πάρει διαστάσεις και τότε είχε έρθει κλιμάκιο ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών το οποίο διεξήγαγε την έρευνα και απέστειλε το φάκελο στον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr