Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ στο Παλαιοχώρι

Μετά από ένα σκληρό αγώνα που έδωσαν πριν τρία χρόνια για να μην τεθεί σε λειτουργία ο υδροηλεκτρικός σταθμός, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αηδόνας και Παλαιοχωρίου δικαιώθηκαν.

0 196

Μετά από ένα σκληρό αγώνα που έδωσαν πριν τρία χρόνια για να μην τεθεί σε λειτουργία ο υδροηλεκτρικός σταθμός, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αηδόνας και Παλαιοχωρίου δικαιώθηκαν. Μετά από ένα σκληρό αγώνα που έδωσαν πριν τρία χρόνια για να μην τεθεί σε λειτουργία ο υδροηλεκτρικός σταθμός, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αηδόνας και Παλαιοχωρίου δικαιώθηκαν.

Με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) γίνεται δεκτή η αίτηση που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να μην επιτραπεί η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού.
Οι κάτοικοι μάλιστα πριν από τρία χρόνια, με επεισοδιακό τρόπο, είχαν αποτρέψει τότε την εγκατάσταση συνεργείου στην περιοχή από την εταιρεία «Δέλτα Ενεργειακή Α.Ε». Μάλιστα είχε χρειαστεί και η επέμβαση της Αστυνομίας για να κατευνάσει τα πνεύματα.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο αντέδρασαν είχε να κάνει με την καταστροφή που θα υφίσταντο το φυσικό περιβάλλον, αλλοιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την περιοχή.
Σε αυτή τους την κίνηση όπως τονίζουν προχώρησαν από μόνοι τους χωρίς τη στήριξη και τη συνδρομή της δημοτικής αρχής Κλεινοβού.
 
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr