Γήπεδο Καστρακίου – Δώρο άδωρο η κατασκευή του

Πως και πως περίμεναν την κατασκευή του γηπέδου οι Καστρακινοί κυρίως η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, οι διοικήσεις της οποίας πίεζαν δημοτική αρχή και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν το αίτημά τους για έναν αξιοπρεπή αθλητικό χώρο όπου θα χρησιμοποιείται τόσο ως ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και ως χώρος αθλητισμού των νέων γενικότερα.

0 810

Πως και πως περίμεναν την κατασκευή του γηπέδου οι Καστρακινοί κυρίως η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, οι διοικήσεις της οποίας πίεζαν δημοτική αρχή και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν το αίτημά τους για έναν αξιοπρεπή αθλητικό χώρο όπου θα χρησιμοποιείται τόσο ως ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και ως χώρος αθλητισμού των νέων γενικότερα. Πως και πως περίμεναν την κατασκευή του γηπέδου οι Καστρακινοί κυρίως η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, οι διοικήσεις της οποίας πίεζαν δημοτική αρχή και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν το αίτημά τους για έναν αξιοπρεπή αθλητικό χώρο όπου θα χρησιμοποιείται τόσο ως ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και ως χώρος αθλητισμού των νέων γενικότερα.
GipedoKASTRSUC50098.jpgΤα χρόνια πέρασαν, οι τοπικές αρχές και εξουσίες διαδέχτηκαν η μια την άλλη αλλά το όραμα των καστρακινών για γήπεδο παρέμεινε ανεκπλήρωτο.
Στο τέλος της πρώτης τετραετίας Βύρωνα Μπουτίνα αγοράστηκε στην περιοχή «Αμυγδαλιές», κοντά στην πρώην ΠΑΠ ένα χωράφι με την προοπτική να μεταμορφωθεί σε γήπεδο και αθλητικό χώρο.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην τετραετία της επόμενης δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον κ. Αντ. Πινιάρα και πράγματι η περιοχή ζωντάνεψε αφού πολλοί Καστρακινοί, πέραν των ποδοσφαιριστών της ομάδας, επισκέπτονταν το χώρο είτε για να αθληθούν, είτε για να περπατήσουν δεδομένου ότι η περιοχή συγκεντρώνει σπάνια ομορφιά.
Το πρόβλημα
Όμως η χαρά ποδοσφαιριστών και αθλητικών παραγόντων, αλλά και γενικότερα των Καστρακινών δεν κράτησε πολύ παρά τα σχέδια μετεξέλιξης του χώρου σ’ ένα πραγματικό αθλητικό κέντρο.
Αιτία, όπως συχνά συμβαίνει στην περιοχή, η λειτουργία μιας κτηνοτροφικής μονάδας πλησίον του γηπέδου.
Και βέβαια αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ οι ΟΤΑ δεν χωροθετούν τις δραστηριότητες σ’ έναν χώρο με αποτέλεσμα να παρατηρείται απαράδεκτη εικόνα αφού βιοτεχνίες, κτηνοτροφικές μονάδες, επαγγελματικές στέγες, αθλητικοί χώροι και χώροι αναψυχής να βρίσκονται όλα μαζί.
Όπως ήταν φυσικό μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα δίπλα στο γήπεδο σίγουρα δημιουργεί προβλήματα. Όταν δε αυτή η κτηνοτροφική μονάδα λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο το πρόβλημα μεγαλώνει. Έτσι η μυρωδιά από τα απόβλητα της μονάδας είναι τόσο έντονη που δεν αντέχεται με συνέπεια να μην είναι δυνατή η άθληση στο γήπεδο.
Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που πλέον τίθεται θέμα διεξαγωγής των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ποδοσφαιρικής ομάδας «Βράχος» στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος.
Πρωτοβουλίες διοίκησης Αθλητικού Ομίλου Καστρακίου
Το πρόβλημα ανάγκασε την διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Καστρακίου «Βράχος» να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το θέμα.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό το Δ.Σ. διαμαρτυρήθηκε (τηλεφωνικά) κατά το παρελθόν στην Δ/ση δημόσιας υγείας ζητώντας άμεση παρέμβαση η οποία ποτέ δεν έλαβε χώρα.
Την Δευτέρα μέλος της διοίκησης επέδωσε στη Ν.Α. έγγραφη διαμαρτυρία.
Σύμφωνα με το έγγραφο το Δ.Σ. επισημαίνει:
«Με την παρούσα μας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά ότι στην περιοχή «αμυγδαλιές» του τοπικού διαμερίσματος Καστρακίου του Δήμου Καλαμπάκας λειτουργεί Κτηνοτροφική μονάδα 1000 τ. μ. περίπου τα απόβλητα της οποίας ρυπαίνουν την περιοχή δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στο περιβάλλον.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα, βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γήπεδο Καστρακίου όπου η ποδοσφαιρική μας ομάδα πραγματοποιεί τους επίσημους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος αλλά και τις προπονήσεις της με αποτέλεσμα η αφόρητη μυρωδιά που αναδύεται να δυσχεραίνει την πραγματοποίησή τους.
Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο της ομάδας μας άλλα και των βιοτεχνιών που λειτουργούν στην περιοχή.
Παρά τις συστάσεις μας προς τον ιδιοκτήτη αλλά και τις τηλεφωνικές οχλήσεις προς την υπηρεσία σας το πρόβλημα αντί να λυθεί γίνεται οξύτερο αφού δεν υπάρχει μέριμνα για τον καθαρισμό και απομάκρυνση των στερεών αποβλήτων αλλά και την παροχέτευση των υγρών σε βιολογικό καθαρισμό με αποτέλεσμα να χύνονται ελεύθερα στο χώρο με τις γνωστές συνέπειες.
Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι στο γήπεδο αθλούνται παιδιά και αποτελεί πέραν των επιπτώσεων που ενδεχομένως έχει στην υγεία τους, το λιγότερο ντροπή να εισπνέουν την αφόρητη δυσοσμία.
Το πρόβλημα είναι λίαν σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθείτε άμεσα προβαίνοντας σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απαράδεκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ανθρώπων όσο και το περιβάλλον το οποίο έχει υποστεί σοβαρή ρύπανση από τα απόβλητα που το κατακλύζουν.
Τέλος οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης και θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε νόμιμο μέσο…».
Να πούμε ότι το ίδιο έγγραφο επιδόθηκε και στον δήμο Καλαμπάκας εγκαλώντας για τις δικές του ενέργειες. Πάντως τόσο ο κ. Μπουτίνας όσο και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καστρακίου κ .Φλέτσιος επιβεβαίωσαν το πρόβλημα.
Επίσης το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγ. Λιάκος ενημέρωσε σχετικά τον αντινομάρχη κ. Διαλεσιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε επαφή δήμου και Δ/σης υγιεινής προγραμματίστηκε για σήμερα να γίνει σχετικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί το βάσιμο των καταγγελιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr