Βραδιά JAZZ στο “ΑΕΡΙΝΟ”

Το Music cafe/Bar Αέρινο που βρίσκεται κάτω από τους βράχους των Μετεώρων συνεχίζει τις εκπλήξεις και τις μουσικές βραδιές που σίγουρα είναι ξεχωριστές. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Γούλας μας ετοιμάζει Jazz βραδιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με τον μοναδικό Κώστα Μαγγίνα (ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο) τον Peter Saltchev (φωνή) και τον Lyndian Damis (ακουστικό μπάσο).

0 338

Το Music cafe/Bar Αέρινο που βρίσκεται κάτω από τους βράχους των Μετεώρων συνεχίζει τις εκπλήξεις και τις μουσικές βραδιές που σίγουρα είναι ξεχωριστές. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Γούλας μας ετοιμάζει Jazz βραδιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με τον μοναδικό Κώστα Μαγγίνα (ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο) τον Peter Saltchev (φωνή) και τον Lyndian Damis (ακουστικό μπάσο).

Το Music cafe/Bar Αέρινο που βρίσκεται κάτω από τους βράχους των Μετεώρων συνεχίζει τις εκπλήξεις και τις μουσικές βραδιές που σίγουρα είναι ξεχωριστές. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Γούλας μας ετοιμάζει Jazz βραδιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με τον μοναδικό Κώστα Μαγγίνα (ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο) τον Peter Saltchev (φωνή) και τον Lyndian Damis (ακουστικό μπάσο). Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά με ξεχωριστή μουσική και ξεχωριστούς καλλιτέχνες και σίγουρα ο κόσμος που θα βρεθεί και αυτή τη φορά θα είναι αρκετός.

 

 

 

 

Peter Saltchev

φωνή

Κωστας Μαγγινας

ακουστικη, ηλεκτρικη κιθαρα, μαντολινο

Lydian Damis

ακουστικο μπασο

Ο Peter Saltchev ισως ο πιο γνωστος τραγουδιστης Jazz της Βουλγαριας μαζι με τον Κωστα Μαγγινα στις κιθαρες, και τον Lydian Dami στο ακουστικο μπασο παρουσιαzουν ένα προγραμμα από παραδοσιακα τραγουδια αλλα και από jazz standards, προσπαθωντας να αναδειξουν τα ρυθμικα και μελωδικα στοιχεια των κομματιων με ένα ξεχωριστο και πιο ουσιαστικο τροπο και παραλληλα να εξερευνησουν τις ηχητικες δυνατοτητες που προσφερουν οργανα οπως η δωδεκαχορδη κιθαρα, και το μαντολινο.

Ηχοχρωματα της Κελτικης και Ιρλανδεζικης μουσικης αναμειγνυονται δημιουργικα με τους ηχους της jazz και των Βαλκανιων, ένα σημειο συναντησης οπου ο κάθε μουσικος συνεισφερει τα μουσικα του βιωματα στην δημιουργια μιας μουσικης απαλλαγμενης από συμβασεις.

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

k_magginasΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.

Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.

Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.

Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για την χορευτική ομάδα « 14η μέρα » και συνέθεσε μουσική για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza,

Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto,Nicolas Simion κ.α.

Έχει ηχογραφήσει δυο προσωπικα CD:

«DIALOGUES» (Ano Kato records ρει 2017).

“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)


PETER SΑLTCHEV

Αν και πολλοί βιάστηκαν να τον συγκρίνουν με τον Φρανκ Σινάτρα, εν τούτοις ο 35 μόλις ετών Βούλγαρος τραγουδιστής με τη ζεστή μελωδική φωνή και την υπέροχη εκφραστική παρουσία, πιστεύει ότι ποτέ δεν θα σταματήσει να προσπαθεί και να κάνει ότιδήποτε θα τον βοηθήσει να τελειοποιήσει τον εαυτό του και να γίνεται συνεχώς καλύτερος στο τραγούδι.
Παρά την μικρή του ηλικία,ο Peter Dimitrov Saltchev, έχει να επιδείξει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Γεννηθηκε το 1969 στο Plovdiv της Βουλγαριας. Σπουδασε κλασσικη κιθαρα ενώ η καριερα του στο τραγουδι ξεκινησε το 1990 οταν συνεργαργαστηκε με τους “Beli, Zeleni, Cherveni” ένα από τις πιο διασημα jazz groups της Βουλγαριας.

Το 1995 κερδισε το βραβειο του καλυτερου πρωτοεμφανιζομενου μουσικου στο φεστιβαλ νεων καλλιτεχνων του Plovdiv.

Το 1996 αποφοιτησε από την Μουσικη Ακαδημια της Σοφιας και συνεχισε τις μεταπτυχιακες του σπουδες στο Κονσερβατοριο της Βοστωνης.

Ηχογραφησε πολλους δισκους για την τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, διδαξε στην πρωτοβαθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συμμετειχε σε διεθνή τζαζ φεστιβάλ, καθώς και σε αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις σε κλαμπ και συναυλίες στην Αμερικη Γερμανια, Δανια, Αυστρια , Ρουμανια, Ιταλια, Ολλανδια, Βελγιο και Ελλαδα.

Εχει συνεργαστει με τους Angel Zaberski – son, Zhivko Petrov, Hristo Yotsov, Simeon Shterev, Asen Doykin, Milcho Leviev, Petar Petrov, Κωστα Μαγγινα, Marius Pop κ.αλ.

LYDIAN DAMIS

Lydian was born in Fieri, Albania in 1977 and began studying his first instrument, the cello, at age of 6. He switched to upright bass at age of 12 and he was sent to a special music high school.
After graduating from the College of Fine Arts of Albania with a degree in double bass performance, Lydian attended the Philippos Nakas Conservatory in
Greece. He graduated with a degree in Jazz Performance, doubling on upright and electric bass. In 2002 Lydian went to the United States to attend the Berklee College of Music and in 2005 he graduated with a Bachelors degree in performance.
In
Greece, Albania and the United States Lydian has been in demand, working in television, radio and the studios in a variety of styles.
He has performed a high number of concerts cooperating with notable artists internationaly.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr