Ανατροπή και νίκη για το “τριφύλλι”

Σε τροχιά τίτλου ξαναβρίσκεται ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 2-1 τον Πανιώνιο και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

0 281

Σε τροχιά τίτλου ξαναβρίσκεται ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 2-1 τον Πανιώνιο και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Σε τροχιά τίτλου ξαναβρίσκεται ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 2-1 τον Πανιώνιο και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός με δύο πέναλτι έφερε τα πάνω-κάτω και νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, επίσης με πέναλτι του Τζιμπούρ. Έστω και δύσκολα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" της ΑΕΚ την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και με τη νίκη του αυτή ξαναμπήκε γερά στη μάχη του τίτλου.
Ο Παπαδόπουλος στο 75’ και ο Σαλπιγγίδης στο 80’ "νίκησαν" τον Κρέσιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι "κυανέρυθροι" έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζιμπούρ. Ο Γαλλομαροκινός εξελίχθηκε σε "μοιραίο" παίκτη για τους Νεοσμυρνιώτες, καθώς στο 24’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς από τα 11 βήματα.
Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που έδειξε καλύτερα στοιχεία στα πρώτα λεπτά, σε αντίθεση με τους "πράσινους" που σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ήταν υποτονικοί και ακίνδυνοι προς την εστία του Κρέσιτς. Οι "κυανέρυθροι" είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 23’, όταν ο διαιτητής Κύρκος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μόρις πάνω στον Χούτο. Ο Τζιμπούρ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ήταν πάρα πολύ κακό το χτύπημα κι ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σε πρώτη φάση και με δεύτερη προσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ το νέο σουτ του Γαλλομαροκινού στράικερ.
Στο 27’ ο Πόστιγκα μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και η μπάλα έφτασε άνετα στην αγκαλιά του Κρέσιτς. Κι ενώ η ΑΕΚ έβαζε γκολ στον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αντί να το εκμεταλλευτούν και να πιέσουν τους αντιπάλους τους, βρέθηκαν στο ημίχρονο με την "πλάτη στον τοίχο", καθώς ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ, που άξιζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Στο 45’ πάλι ο Χούτος εξέθεσε τον Μόρις, ο οποίος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον επιθετικό του Πανιωνίου και ο Κύρκος υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι για τους Νεοσμυρνιώτες. Αυτή την φορά ο Τζιμπούρ ήταν ψύχραιμος κι έτσι έγινε το 0-1.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε την εστία του Κρέσιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους "πράσινους" χάθηκε στο 72’ από τον Γκονζάλες, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και με τον Κρέσιτς εξουδετερωμένο "κατάφερε" ν’ αστοχήσει. Στο 75’ καρποφόρησε η υπεροχή των "πρασίνων". Ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε από τον Κρέσιτς και ο Κύρκος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Παπαδόπουλος ήταν ψύχραιμος και έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η ολική ανατροπή για τους "πράσινους" ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με νέο πέναλτι, καθώς αυτή την φορά ο Ντιαβαρά ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο. Ο Σαλπιγγίδης ευστόχησε κι έκανε το 2-1.
Το ματς τελείωσε για τους "κυανέρυθρους" τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Τζιμπούρ με μία ανόητη ενέργειά του αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Κύρκου. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Παπαδόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Κίτρινες: Μόρις, Σαλπιγγίδης – Χούτος, Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Τζιμπούρ
Κόκκινες: Τζιμπούρ (84΄)
Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Γκούμας, Πόστιγκα (65΄ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σέριτς, Καραγκούνης, Τζιόλης (65΄ Γκονζάλες), Σιμάο (46΄ Ιβανσιτς), Βύντρα
Πανιώνιος (Ε. Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (72΄ Αραβίδης), Φερνάντες, Νικολάου, Χούτος (72΄ Πλασκόνι)

ΑΠΕ 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr