ΑΕΚ τεσσάρων αστέρων – Διασυρμός για ΟΣΦΠ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς διέσυρε 4-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έδωσε νέα τροπή στην κούρσα για τον τίτλο.

0 289

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς διέσυρε 4-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έδωσε νέα τροπή στην κούρσα για τον τίτλο.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς διέσυρε 4-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έδωσε νέα τροπή στην κούρσα για τον τίτλο. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπλάνκο (10’), Εντίνιο (12’), Λυμπερόπουλος (32’) και Καφές (60’).
Η ΑΕΚ, με ένα επιθετικό σχήμα και με όλες τις γραμμές σε σωστή λειτουργία, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Αφού "προειδοποίησε" μόλις στο 1ο λεπτό, όταν από φάουλ του Ριβάλντο, ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε μόνος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ήρθε στο 10’ σε σέντρα του Εντίνιο, ο Μπλάνκο με κεφαλιά να κάνει το 1-0 και στο 12’ σε μπαλιά του Ριβάλντο, ο Εντίνιο να πλασάρει σωστά και να διαμορφώνει το 2-0.
Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ολυμπιακού, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι", όχι μόνο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μάχο, αλλά φάνηκαν ανίκανοι και να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με την άμυνα να «μπάζει» από παντού, με τη μεσαία γραμμή να αδυνατεί να οργανώσει σωστά την ανάπτυξη (Λεντέσμα, Μπελούτσι, αλλά και ο Γκαλέτι σε κακή μέρα) και μπροστά με τον Κοβάσεβιτς εντελώς αποκομμένο, να γίνεται εύκολη "λεία" για τους Δέλλα και Παπασταθόπουλο.
Με τη συμπλήρωση του μισάωρου ήρθε το δεύτερο ξέσπασμα της Ενωσης. Στο 30’ και σε φάουλ του Ριβάλντο, ο Μπλάνκο από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, στο 31’ ο Λυμπερόπουλος πέρασε και τον Νικοπολίδη, αλλά ο Σέζαρ πρόλαβε τελευταία στιγμή και έκοψε σε κόρνερ, και στο 32’, ο Λυμπερόπουλος με έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή "έπιασε" τον Νικοπολίδη εκτός θέσης και έκανε το 3-0.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου (48’), δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μπει πάλι στο παιχνίδι, αλλά την έχασε. Ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή βρέθηκε στο έδαφος από τζαρτζάρισμα του Παπασταθόπουλου, ο Ζωγράφος έδωσε πέναλτι, ο Τζόρτζεβιτς που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τοροσίδης σε κενή εστία την έστειλε άουτ. Στο 57’ και σε σέντρα του Γκαλέτι ο Στολτίδης εντελώς αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου από δύο πρώην "ερυθρόλευκους". Ο Ριβάλντο "βρήκε" τον Καφέ κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 4-0.

Κίτρινες: Μπλάνκο, Δέλλας, Γεωργέας, Εντίνιο – Μπελούτσι, Λεντέσμα
Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82’ Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72’ Κονέ), Λυμπερόπουλος (89’ Παυλής).
Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (67’ Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (77’ Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr