Αθανασία Μερεντίτη – Επίσκεψη στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

Η  βουλευτής του νομού μας  Σούλα Μερεντίτη,  επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχαν εκτεταμένη συνεργασία για  φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητος  του.

0 196

Η  βουλευτής του νομού μας  Σούλα Μερεντίτη,  επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχαν εκτεταμένη συνεργασία για  φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητος  του.

Αθανασία Μερεντίτη - Επίσκεψη στο Υπ. Αγρ. ΑνάπτυξηςΗ  βουλευτής του νομού μας  Σούλα Μερεντίτη,  επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχαν εκτεταμένη συνεργασία για  φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητος  του . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα και  η βουλευτής κατέθεσε στον υφυπουργό,   πλαίσιο προτάσεων για την αναζωογόνηση της ελληνικής κτηνοτροφίας και κυρίως  για το χρονίζον ζήτημα της εκτατικοποίησης,  που έχει προξενήσει σημαντικές δυσλειτουργίες στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Ο κύριος υφυπουργός, μετά τη συνεργασία,  τόνισε ότι οι προτάσεις θα συμβάλουν αποφασιστικά στο πρόγραμμα του υπουργείου για την κτηνοτροφία και ευχαρίστησε την βουλευτή  για τις  σημαντικές  προτάσεις που του κατέθεσε -οι οποίες όπως τόνισε χαρακτηριστικά θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εκπόνηση του τελικού προγράμματος του υπουργείου για την κτηνοτροφία-, ενώ την διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε το υπουργείο να συμβάλει με άμεσες λύσεις στην θεραπεία των προβλημάτων των κτηνοτρόφων όλης της χώρας,  αλλά και του νομού μας.

 

Ειδικότερα για τις στάνες (μαντριά)  που υπάρχουν στις περιοχές Natura,  η τρικαλινή βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό :

  1. Να αποσαφηνιστεί άμεσα το καθεστώς που διέπει την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας εντός των περιοχών Natura 2000 και να οριστούν στην συνέχεια οι φορείς διαχείρισης.
  2. Να οριστεί τι επιτρέπεται να παραχθεί και με ποιους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι αν μπορούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται μέσα στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ασάφεια αλλά και η υστέρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή τους οδηγεί στους επιτήδειους οι όποιοι τους εκμεταλλεύονται.
  3. Επίσης επείγει να λυθεί άμεσα το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού και η επακόλουθη προστασία της γεωργικής γης και των βοσκοτόπων. Αποτελεί μείζον ζήτημα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
  4. Στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την αποσαφήνιση ή σε περίπτωση που η συγκεκριμένη δραστηριότητα τεθεί εκτός των Natura 2000, να εξεταστεί η περίπτωση να δοθούν από τον αναπτυξιακό νόμο κίνητρα για την μετεγκατάσταση των σταυλικών μονάδων εκτός των περιοχών Natura 2000.

 

Από  πολιτικό γραφείο   Σούλας Μερεντίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr